Vjerujemo da ćete se složiti s nama kad kažemo da je vruća čokolada nezaobilazan napitak u ove hladne dane.
Recept je za vas pripremila Adrijana Bručić koja je zbog intolerancije na gluten morala naučiti pripremati i poslastice bez glutena. Kako i sama kaže, nije bilo jednostavno ali danas već ponosno predstavlja svoje recepte i znanje o bezglutenskoj prehrani na svom blogu.
Gusta vruća čokolada
Potrebi sastojci:
- 160 grama čokolade
- 400 ml kokosovog mlijeka
- malo cimeta
- 1 jušna žlica tapioke
- 2 jušne žlice kokos šećera (može i manje)
Priprema: Kokosovo mlijeko stavite da zakipi na laganoj vatri. Malo mlijeka odvojite da promiješate tapioku kako ne bi došlo do grudanja tijekom stavljanja. Kada je mlijeko zakipjelo stavite čokoladu,cimet i kokosov šećer pa prethodno pripremljenu tapioku. Sve miješajte brzim pokretima na laganoj vatri. Želite da čokolada bude gušća dodajte još malo tapioke. Pospite za dodatni užitak kokos čipsom.
Ana A.