Ovaj desert naravno možete kombinirati i sa drugim vrstama voća, a naša je Nada napravila citrusni žele od naranče.
Ako ga radite s tropskim voćem poput kivija, papaje ili ananasa
obavezno ga blanširajte, jer tropsko voće sadrži enzime koji razbijaju
strukturu želatine ili jednostavnije koristite voće iz kompota…
Sastojci:
8 listića želatine
sok od jednog limuna ili limete
90 g šećera
1/2 l soka od naranče
po 1naranča i limeta
listići mente za ukrašavanje
Priprema:
1 . Listiće želatine namočite u hladnu vodu da omekšaju. Za to vrijeme
zakuhajte šećer sa sokom od jednog limuna ili limete, tako da smjesa
bude sirupasta, pa umiješajte 100 ml soka od naranče. Ostavite u
hladnjak.
2 . Deblje ogulite naranču i na tanje ploškice limetu s koricom. Kad se
tekućina u hladnjaku počne želirati, u četiri čaše nalijte malo želea,
dodajte oguljene deblje ploške naranče, zalijte s još želea i ukrasite
ploškicama limete i listićima mente. Desert držite u hladnjaku još tri
sata.
Nada Duhović
Just good food