Zdravlje

Zdravlje

10 zdravih navika glumice Sandre Lončarić  za sretniji život

26.01.2021., Djakovo - Sandra Loncaric nova nacionalna dramska prvakinja. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Nacionalna dramska prvakinja iz Osijeka vegetarijanka je skoro 20 godina, obožava biti u prirodi, brzo hodati, voziti bicikl… 

Sandra Lončarić (48) iz sebe ima brojne kazališne, filmske i televizijske uloge, a uz brojne obaveze jako joj je važno zdravo živjeti. Zato se svakodnevno pridržava deset navika koje ju čine zdravijom i sretnijom.

1. Voda

Svi znamo koliko je voda neophodna za zdravlje i da nas održava na životu, izato je nastojim u danu popiti što više. Počinjem ujutro na prazan želudac s 2 dcl mlake vode, ne pijem kavu već više godina i zapravo, osim ponekih iznimki, vodu jedino i pijem tijekom cijelog dana. 

Foto: Shutterstock

2. Disanje Nadi Shothan Pranayama 

Koristim naizmjenično nosnu tehniku disanja dnevno makar na pet minuta i na taj način pomažem tijelu u podizanju energije, većoj apsorpciji kisika, u jačanju srca i pluća i preporučujem to svima. 

3. Meditacija 

Jednom ili dva puta dnevno odvojim 20 minuta za meditaciju, da smirim um i riješim se stresa. Otkad sam počela svakodnevno meditirati, vidjela sam velike promjene u meni i oko mene. 

Ove namirnice bogate kalijem jedite što češće – odlične su za zdravlje srca

4. Zdrava prehrana 

Vegetarijanka sam skoro 20 godina zaista se trudim jesti što zdravije. Imam tu sreću što moja mama uzgaja eko povrće i voće za našu upotrebu tako da redovito dobijem pakete s nešpricanim domaćim proizvodima.  

5. Brzi hod 

Obožavam brzi hod. Trudim se napraviti što više koraka u danu i ići pješice kad god stignem. 

6. Istezanje 

Svakodnevno napravim kratke vježbe istezanja kralježnice i cijeloga tijela koje sam naučila vježbajući jogu. Volim taj osjećaj nakon dobrog istezanja. 

7. Boravak u prirodi 

Volim biti u prirodi i taj obrazac nosim još iz djetinjstva. Uvijek je priroda na mene djelovala divno i često svoje slobodne trenutke provodim upravo u prirodi. 

Što jesti ako vas muči zatvor? 8 namirnica koje biste trebali uključiti u prehranu

8. Bicikl 

Jedno od dražih prijevoznih sredstava mi je bicikl. Sretna sam što živim u gradu koji je odlično pokriven biciklističkim stazama kroz predivnu prirodu, kroz centar grada, kroz promenadu uz Dravu i često me se može vidjeti na biciklu. 

Foto: Shutterstock

9. Vježbanje 

Svakodnevno napravim nešto za svoje tijelo kako bih ga učvrstila i održavala zdravim. Sportašica sam od malih nogu, a sportski duh i vježbanje su mi u krvi. 

10. Ugađanje samoj sebi 

Smatram i to zdravom navikom i nikako sebičnim činom. Volim si ugađati u malim, a i većim stvarima. Nekada je to odlazak u wellness ili na neko putovanje, nekada dobar šoping ili izlazak s prijateljicama, u svakom slučaju – sve ono što mene čini sretnom i zadovoljnom. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo