Zdravlje

Zdravlje

Afa alge

afaalga.wordpress.com

Većina bolesti nastaju kao posljedica lošeg raspoloženja, negativnih misli i osjećaja bespomoćnosti i stresa. Konzumacija Afa alge ih pomaže spriječiti. Osim koncentracije hranjivih tvari u savršenom omjeru, ona kvalitetno hrani moždane stanice i ima snažan učinak na živčani sustav.

Ljudi koji stalno konzumiraju ovu algu tvrde da primjećuju porast mentalne izdržljivosti, memorije, intuicije i općenito osjećaja zadovoljstva.

I najmanje količine AFA-e imaju blagotvoran efekt na zdravlje

Ove jednostavne vodene biljke za sebe pripremaju hranu koristeći sunčevu svjetlost. Njezin zeleni pigment klorofil omogućuje fotosintezu, u tom procesu alge oslobađaju kisik stvarajući 90 posto atmosferskoga kisika. Kao prve u hranidbenom lancu, alge su odgovorne za stvaranje 80 posto hrane na Zemlji.

Dodatak prehrani

undefinedStalno se govori o tome kako industrijsko proizvedenoj hrani nedostaju hranjivi sastojci potrebni organizmu pa se sve više okrećemo dodatcima prehrani. Afa alga se smatra najcjelovitijom prirodnom hranom i preporuča se svima na korištenje kao dodatak prehrani.

Afa je neobično bogata enzimima, ko-faktorima i vitaminima, osobito grupe B i beta-karotenom. Što se tiče količine i kvalitete bjelančevina, Afa alga je na tronu!

Koje su još osobine Afa alge?

Afa alga je vrlo bogata raznim oblicima beta karotena, kao i ostalim karotinima koji provjereno jačaju imunološki sustav i potiču antioksidaciju. U jednom gramu ove alge je više od 60 posto proteina visoke kvalitete, što je više nego u bilo kojoj hrani. Aminokiseline dobivene iz Afa algi se znatno lakše apsorbiraju i ugrađuju u tijelo, nego bilo koje druge aminokiseline.

  • Ova alga sadrži manje količine većine vitamina potrebnih ljudskome tijelu, i to u organskom obliku, uključujući i minerale u tragovima.
  • Svi su ugljikohidrati i proteini u obliku koji se vrlo lako asimilira tijekom metabolizma u ljudsko tijelo.
  • Važna osobina AFA-e je stanična membrana. Ona je izgrađena od tvari slične glikogenu te je iskoristiva 97 posto
  • Najpoznatiji su poznati izvor željeza u organskoj formi koje je lako usvojivo
  • Izuzetno je bogata klorofilom – po strukturi molekule ona je slična hemoglobinu u eretrocitima i zato je nazivaju “Zelena Krv Planete”
  • Djeluje blagotvorno i na izmjenu tvari i na aktivnost svih organa i organskih sustava a istovremeno je efikasan tonizator i reulator PNEI sustava (Psiho Neuro Endokrino Imunološkog sustava)
  • Sadrži različite fikopigmenti, prirodni antioksidant, enzimi, klorofil daju AFA-i radioprotektivna i antikancerogena svojstva.

Ona sadrži materijal za stvaranje neuropeptida i na taj način pospješuje aktivnosti živčanoga sustava. Izvor je masnih i nukleinskih kiselina. Također je najbogatiji biljni izvor vitamina B12, koji je vrlo bitan u prehrani vegetarijanaca.

Foto: www.afaalga.wordpress.com, www.thetempleofawakening.com

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo