Zdravlje

Zdravlje

Cvijet crvene djeteline

Osim što će ublažiti smetnje menopauze, crvena djetelina koristi se za smirivanje bronhitisa, astme te djeluje i protuupalno.

Crvena djetelina u sebi sadrži ugljikohidrate, izoflavonoide, flavonoide, kiseline, smole, eterična ulja, masti, vitamine i minerale. Djetelina sadrži i obilje biljnih hormona, vitamina E, bjelančevina, selena, kalija, cinka i magnezija pa se odavna koristi za poticanje ženske plodnosti.

Lakše kroz menopauzu uz pomoć crvene djeteline

Brojne medicinske studije potvrdile su njezino djelovanje kao alternativu hormonsku terapiju zbog toga što posjeduje obilje biljnog hormona estrogena. Istraživanje austrijskih znanstvenika pokazalo je kako svakodnevno uzimanje 80 mg ekstrakata crvene djeteline rezultira smanjenjem anksioznosti i depresivnih epizoda kod žena starijih od 40 godina za čak 78 posto. Utjecati će povoljno na smanjeni libido i suhoću rodnice.

Istraživanja Američkog društva za borbu protiv raka dokazali su da izoflavonoidi crvene djeteline pozitivno djeluju na stanice prostate, tjerajući ih da stvaraju obrambene mehanizme protiv kancerogenih stanica.

Sirup od crvene djeteline se preporučuje kod onih koji pate od astme, a čaj od biljke za čišćenje limfe i krvi.

A. A. 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo