Zdravlje

Zdravlje

Dar prirode za zdravlje i vitalnost: sok od breze

Brezin sok čisti i oporavlja organizam, osvježava i krijepi, a prije konzumacije ga je poželjno dobro ohladiti. Znate li kako se dobiva?

Spring Drops sok od breze je sasvim novi proizvod na našem tržištu. Riječ je o osvježavajućem napitku dobivenom direktno iz drveta breze – životnom soku koji nastaje buđenjem breze u proljeće.

Sok breze ima svjež i pomalo slatkast okus, s blagom dozom drvene arome.
Sadrži minerale i elemente u tragovima u obliku koje naše tijelo
koristi vrlo brzo i učinkovito.

Drvo breze (lat. betula pendula) prirodno filtrira preko 100 litara vode dnevno kroz svoj korijen te upija mnoge minerale i hranjive sastojke. Njen se sok sakuplja na zanimljiv način: jednostavnim bušenjem kore drveta kap po kap u posudu ili vrećicu – voda koja se cijedi iz drveta nevjerovatan je dar prirode!

Sok od breze se može dobiti samo jednom godišnje – u proljeće – i to u ograničenim količinama. Veliko stablo može dati oko tri litre kvalitetnog soka, dok mlade breze nisu preporučljive za izvlačenje soka. Takav se čisti sok može koristiti nekoliko dana ili pak flaširati za kasniju upotrebu.

Započnite dan čašom soka od breze

Čaša soka od breze predstavlja dobar način za početak dana. Čisti i detoksicira tijelo i ubrzava metabolizam, a ovaj sok je naročito pogodan za čišćenje jetre i bubrega jer neutralizira otrovne otpadne tvari i filtrira ih kroz urinarni trakt. Jednako tako, sok od breze može biti saveznik osoba koje vode bitku sa suvišnim kilogramima, a blagonaklon je i prema želucu.

Sok od breze je prirodni “sportski napitak” prije i tijekom tjelovježbe, s obzirom na to da djeluje na organizam kao prirodna infuzija. Dobrobiti soka breze ne staju ovdje: “brezina vodica” se može koristiti za umivanje i čišćenje kože, no za zdravlje i vitalnost je najvažnije piti čisti sok. Brezin sok čisti i oporavlja organizam, osvježava i krijepi, a prije konzumacije ga je poželjno dobro ohladiti.

Sakupljanje soka breze

Sakupljanje soka breze

Preporučuje se konzumirati dva puta dnevno po decilitar i pol soka: ujutro za buđenje organizma ili navečer za čišćenje prije spavanja. Kopnzumirajte ga tijekom cijelog dana! Pogodan je i za dijabetičare jer ne sadrži dodane šećere.

Zašto prirodni napitak iz stabla ranoproljetne breze?

 • 100 posto prirodan napitak
 • bez dodatka vode
 • bez umjetnih boja
 • bez GMO-a
 • organski proizvod
 • prirodna detoksikacija organizma
 • prirodna hidracija organizma zbog optimalnog sastava te odnosa elektolita i prirodnog izvora minerala kao što su kalij, magnezij, natrij, fosfor, kalcij i željezo
 • bez šećera – pogodno za dijabetičare
 • izvor proteina, aminokiselina i enzima
 • bogat izvor vitaminom C i B
 • osvježava i okrepljuje
 • izvrsno za sportaše i rekovalescente.

Tvrtka Vitadur d.o.o. za vas ima jedinstvenu ponudu: njihov Spring Drops organski prirodni sok od breze možete kupiti u našem web shopu: Spring Drops.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo