Maca Premium: izvor zdravlja iz peruanskih Anda - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Maca Premium: izvor zdravlja iz peruanskih Anda

Učinci mace na ljudsko tijelo su toliko raznoliki da ih je poprilično teško sve nabrojati. Saznajte sve o ovoj čudesnoj biljci!

Peruanska biljka maca (latinski Lepidium meyenii, hrvatski maka) sinonim je za otpornost, izdržljivost, zdravlje i vitalnost! Bogata nutrijentima, predstavlja pravi izvor zdravlja u prirodnom obliku!

Ova se izrazito otporna biljka kultivira već 2600 godina na 4400 metara nadmorske visine u području peruanskih Anda! Sama činjenica da se uspijeva održavati usred mnogih surovih uvjeta čini ju izuzetno rijetkom pojavom u biljnom svijetu. Tako maca crpi svoju moć iz tla bogatog mineralima radi svoje zaštite i opstanka, svojstva zbog kojih je lako možemo nazvati čudesnim darom prirode. Ovakvo negostoljubivo stanište i sastav okoline osiguravaju raznolikost i intenzitet njenog djelovanja, koji razdvaja macu od drugih ljekovitih biljaka. Proteini mace sadrže 19 od 20 aminokiselina i sedam od osam esencijalnih aminokiselina, te ona predstavlja pravi rudnik sterola, koji pozitivno utječu na imunitet. Također je bogata kalcijem, magnezijem, fosforom, kaljem, sumporom, natrijem i željezom, a sadrži tragove cinka, bakra, selena, joda, bizmuta magnezija i kositra. Od vitamina sadrži vitamine B1, B2, B6, B12, C, E i D3.

Koji su zdravstveni učinci mace?

Učinci mace na ljudsko tijelo su toliko raznoliki da ih je poprilično teško sve nabrojati. Uz pomoć vitalnih tvari, maca utječe na kontrolu lučenja hormona, što dovodi do hormonalne ravnoteže i povećanja psiho-fizičke energije. Kao adaptogen služi u povećanju otpora na stres u svim njegovim oblicima: tjelesnom, emocionalnom, kemijskom i biološkom.

Pozitivno djeluje na cjelokupno zdravlje i jača imunološki sustav. Kvalitetni ugljikohidrati osiguravaju neposredan izvor energije, a preporučuje se i za izdržljivost i povećanje mišićne mase. Maca je također prirodni afrodizijak: podiže libido i plodnost u oba spola.

Upoznajte dodatak prehrani Maca Premium

Biljka maca koju sadrži Maca Premium je uzgojena na visoravni Junin (odakle izvorno potječe), što osigurava najvišu razinu svih pozitivnih tvari i jedinstvenu kvalitetu. Maca Premium nije još samo jedan dodatak prehrani, nego
je učinkovita alternativa mnogim dodacima koji su prisutni
na tržištu. Za Macu Premium, korijen mace se suši i melje, s istim omjerima hranjivih tvari koje je stvorila priroda i, što je najvažnije, bez ostalih dodataka.

Kako se maca konzumira?

Maca je zapravo hrana bogata sastojcima koji su važni za ljudsko tijelo. Zato je potrebna dovoljna količina kako bi se organizam odazvao. Ona ne sadrži biljne hormone, pojačivače, gluten ili šećer. Može se uzimati u kombinaciji s drugim lijekovima i dodacima prehrani.

Okvirno preporučena količina uzimanja Maca Premium dodatka prehrani su dvije-tri čajne žličice dnevno, pomiješane u soku, jogurtu ili bilo kojem drugom napitku po vašem ukusu.

Prvih nekoliko dana je najbolje konzumirati po jednu žličicu kako bi se organizmu dopustilo prepoznavanje učinkovitih tvari u maci. Svako ljudsko tijelo je jedinstveno te tako drugačije reagira na njih. Zatim se savjetuje prijelaz na jednu žličicu dva puta dnevno. Također možete pokušati povećati količinu koja vam odgovara ako primijetite povećanje pozitivnih učinaka. Količina doziranja ovisi o pojedincu, njegovoj tjelesnoj težini, spolu i potrebama organizma. Obično se učinci mace pojave nakon dva do tri tjedna konzumiranja, a kod nekih i nakon samo nekoliko dana.

Najvažnije od svega: dugotrajno uzimanje mace, bez obzira na količinu, nema nuspojava! Ovaj dodatak kliničkim studijama dokazuju stanovnici peruanskih Anda, koji macu konzumiraju već tisućama godina.

Kod nekih pojedinaca može doći do poremećaja u spavanju ako se maca konzumira u večernjim satima – zbog povećanja energije organizma. Kao sto je uobičajeno kod svih dodataka prehrani, preporučuje se jedan dan odmora tjedno.

Dodatak prehrani Maca Premium možete naručiti putem web shopa specijaliziranog za biljne i organske proizvode – Organskih 7.hr i u web shopu Ordinacija.hr.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo