Zdravlje

Zdravlje

Očistite bubrege i spriječite nastanak kamenca prirodnim putem

Bubrezi su jedan od najvažnijih organa u našem tijelu – zahvaljujući njemu rješavamo se toksina i viška soli iz organizma. Ono što oni trebaju od nas je povremeno čišćenje kako bi neometano funkcionirali.

Bubrežni kamenci su jedan od najbolnijih poremećaja koji često pogađa ljude, a nastaje uslijed nakupljanja kristala iz mokraće koji se talože na unutrašnjim površinama bubrega.

Pripremite napitak kojim možete spriječiti nastanak bubrežnih kamenaca prirodnim putem:

Potrebni sastojci:

  1. šaka svježeg peršina ili korijandera

  2. voda

Način pripreme: Natrgajte (narežite) peršin ili korijander na velike komade, stavite u veliku posudu te natočite vode toliko da prekrije sadržaj. Pustite da zavrije i kuhajte deset minuta. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi  (na posudu stavite poklopac). Procijedite ohlađenu tekućinu i stavite u hladnjak.

Upotreba: Jedna šalica na dan. Ukoliko pratite uputstva, kroz nekoliko dana biste trebali primijetiti da se boja urina promijenila, a sve uslijed izbacivanja nakupljenih toksina iz bubrega.

Ako sumnjate da imate bubrežne kamence, budite oprezni jer će ih ovaj napitak  “prodrmati”, što znači da ćete možda morati posjetiti liječnika, prenosi healthyfoodstar.com.

Osim ovog napitka, ne zaboravite ispijati puno vode kako bi očuvali zdravlje vaših bubrega.

Foto: Shutterstock

A. Abrahamsberg

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo