Zdravlje

Zdravlje

Pobijedite jesenski umor uz darove prirode – guaranu

Vrijeme je jesenske depresije, umora i prehlada. Znate li kako si najbolje možete pomoći? Osvježite se, okrijepite i probudite uz guaranu!

Za jesenskih mjeseci gubimo energiju, umorniji smo, teže se koncentriramo i slabi nam imunitet. Lišeni laganog koraka i vitalnosti, postajemo osjetljiviji na prehlade i druge zarazne bolesti. Kako bismo doskočili tom problemu stručnjaci savjetuju redovitu tjelovježbu, izbjegavanje stresa, kretanje na svježem zraku i zdravu prehranu s puno voća i povrća. Jednako tako, možemo se osloniti na dodatke prehrani kao bogati izvor zdravlja! Tu vam južnoamerička biljka guarana može biti od velike pomoći.

Guarana – savjet za energiju i vitalnost

Guarana (Paullinia cupana) je grm sa žarko crvenim voćnim plodovima podrijetlom iz amazonske kišne šume sjevernog Brazila. Južnoameričkom indijanskom plemenu Satere Mawe ova je biljka već stoljećima poznata zbog svoje izvanredne sposobnosti povećavanja izdržljivosti, što je važan faktor pri opstanku života u teško pristupačnim predjelima amazonske prašume.

Glavni sastojci guarane su kofein i njegovi srodnici alkaloidi (teobromin i teofilin) te vitamini koji zajedno stimuliraju središnji živčani sustavi, ubrzavaju metabolizam te imaju blagi diuretički učinak. Upravo zato je ova biljka idealna za sportaše i studente, koji su podložni dugim mentalnim naporima.

Bolja “dizalica” od kave

Ako usporedimo našu omiljeni jutarnju “dizalicu” – kavu – i guaranu, sjemenke guarane sadrže dva do tri puta više kofeina od
sjemenki kave, što je čini
najbogatijim izvorom kofeina.

Važno je napomenuti kako se aktivna tvar guaranin sporije oslobađa u tijelu i tako sporije apsorbira u krvotok, što znači da konzumacija guarane za sobom ne povlači ubrzani puls i lupanje srca. Upravo guaranin pojačava dotok krvi u mozak i izlučivanje serotonina –
jednog od bitnijih neurotransmitera, a ti procesi djeluju tako da
osiguravaju
organizmu osjećaj svježine i snage.

Konzumacija guarane se preporučuje kod pojačanih tjelesnih, ali i intelektualnih napora te kod redukcijskih dijeta. Dobrobitno djeluje na libido, regulira rad crijeva, usporava starenje stanica, vraća snagu, koncentraciju i svježinu tijelu!

Jeste li probali Guaranu Premium?

Gurana Premium
sadrži isključivo
prah organski uzgojenih crnih sjemenastih plodova biljke guarane.
Poseban, tradicionalni postupak obrade bez prisutnosti kisika osigurava
najbolje učinke. Potražite ga na stranici web shopa specijaliziranog za biljne i organske proizvode – Organskih7.hr
i u našem web shopu.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo