Renarthro: Nova generacija prirodnih proizvoda za očuvanje zdravlja zglobova - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Renarthro: Nova generacija prirodnih proizvoda za očuvanje zdravlja zglobova

Renarthro u svom sastavu sadrži ekstrakte tamjana i smirne, biljaka koje se već dugi niz godina koriste u liječenju upalnih procesa i boli, te biološki aktivne proteine iz sirutke koji dodatno multipliciraju protektivni učinak na očuvanje zdravlja hrskavice. Ova kombinacija sastojaka jedinstvena je u svijetu po svojoj formulaciji.

Na tržištu se od početka ove godine nalazi novi dodatak prehrani za koji proizvođač tvrdi da je znatno učinkovitiji i sigurniji od starijih proizvoda na bazi gukozamina i kondroitina. Novi proizvod, Renarthro, u svom sastavu sadrži ekstrakte tamjana i smirne, biljaka koje se već dugi niz godina koriste u liječenju upalnih procesa i boli, te biološki aktivne proteine iz sirutke koji dodatno multipliciraju protektivni učinak na očuvanje zdravlja hrskavice. Ova kombinacija sastojaka jedinstvena je u svijetu po svojoj formulaciji.

Glukozamin i kondroitin – stara garda

Dodaci prehrani na bazi glukozamina i kondroitina u SAD-u su 1997. godine postali poznati gotovo preko noći, nakon što su spomenuti u knjizi “The Artritis Cure“, uspješnici doktora Jasona Theodosakisa s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Arizoni. U knjizi je opisano oko 30 kliničkih istraživanja – uglavnom provedenih u Europi – koja su pokazala da glukozamin (dobiven iz oklopa rakova) i kondroitin (dobiven uglavnom iz hrskavice morskih pasa ili kravljih dušnika) pomažu u borbi protiv osteoartritisa i artroza.

S vremenom su ovi dodaci prehrani postali vrlo popularni, ali najnovija GAIT studija provedena na velikom broju ispitanika pokazuje da su tek neznatno bolji od placeba. Ta studija je potvrdila ono što je osobno iskusila većina potrošača, a to je da je za početak djelovanja potrebno mjesec ili dva uzimanja, te da oko 40 posto potrošača nikada ne osjeti znatnije poboljšanje.

Ekstrakt tamjana – ponovo otkriveni ayuervedski lijek

Znatnije poboljšanje brzine i učinkovitosti djelovanja dogodilo se kada su neki proizvođači počeli koristiti ekstrakt indijskog tamjana (Boswellia Serrata) u kombinaciji s glukozaminon i kondroitinom. U kliničkim istraživanjima potvrđeno je da takvi proizvodiznatno brže smanjuju bolove i upalu povezanu s artrozama.

Sinergija sastojaka iz tamjana, smirne i sirutke = Renarthro®

Sljedeći iskorak u učinkovitosti napravljen je pomoću preparata koji uopće nema glukozamin i kondroitin u svom sastavu. Prateći najnovija saznanja i trendove na području proizvoda za očuvanje zdravlja zglobova, hrvatska tvrtka Farmavita je razvila proizvod Renarthro®.

Kapsule

Ovaj proizvod je kombinacija ekstrakta tamjana, ekstrakta smirne i sirutke. Njegova receptura jedinstvena je u svijetu i zaštićena patentnom prijavom. Inovacija se očituje u tome da učinkovitost Renarthra® nije jednostavan zbroj djelovanja pojedinačnih komponenti, već se radi o sinergiji pri čemu se multiplicira djelovanje svakog sastojka. Na taj način dobiven je proizvod koji ima znatno brže djelovanje i učinkovitost u odnosu na starije proizvode na bazi glukozamina i kondroitina. Osim toga, postoji i čitav niz drugih prednosti u usporedbi s proizvodima na bazi glukozamina i kondroitina, koje su prikazane u sljedećoj tablici:

Tablica

Narodna medicina već stoljećima koristi aromatične smole tamjana i smirne u svrhu liječenja različitih kroničnih upalnih oboljenja. Biblija, egipatski papirusi, Vede i Kur’an spominju tamjan i smirnu. Tri mudraca – Gašpar, Melkior i Baltazar donijeli su upravo tamjan i smirnu na poklon malome Isusu. U njihovo vrijeme, to su uz zlato bili najvredniji pokloni.

Suvremena znanost potvrdila je da tamjan sadrži bosvelijsku kiselinu, koja posjeduje snažna protuupalna i analgetička svojstva. Također je potvrđeno da ekstrakt smirne sadrži djelatne sastojke koji sprečavaju djelovanje enzima (kolagenaze, hijaluronidaze) odgovornih za razgradnju i degeneraciju hrskavice. Osteol je specifični bioaktivni protein iz sirutke mlijeka. Osteol je u znanstvenim ispitivanjima dokazao zaštitno i regenerativno djelovanje na kondrocite (stanice hrkavice).

Na raspolaganju su vam Renarthro® kapsule, Ice-gel i med. Ove proizvode možete kupiti pouzećem u našem web shopu: Renarthro®.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo