Zdravlje

Zdravlje

Dokazano učinkovit: “Zbog ovog proizvoda više mi ne trebaju tablete protiv bolova, a lakše se krećem i saginjem” 

Medexov Collagen flex curcumin pomaže kod ukočenosti i bolnih zglobova, što je želja svakog pacijenta 

Bolni zglobovi uvelike utječu na kvalitetu života i jedan su od najčešćih razloga zbog kojih pacijenti posjete liječnika. Uzroci mogu biti degenerativne promjene koje su povezane sa starenjem poput trošenja hrskavice u zglobu ili sportske ozljede poput prijeloma, uganuća i rastrganih ligamenata. Gotovo svi smo barem jednom osjetili bol u kralježnici pa znamo koliko neugode bolni zglobovi mogu stvarati. 

Pazite na težinu

Liječenje bolnih zglobova uključuje lijekove protiv bolova i/ili protuupalne lijekove te educiranje pacijenata o tome što se preporuča, a što treba izbjegavati. No za zdravlje naših zglobova najviše možemo učiniti sami kroz pravilno držanje tijela, oprez pri bavljenju sportovima s velikim opterećenjem zglobova te brigom o tjelesnoj težini koja je osnova za zdrave zglobove. Koliko bolovi u zglobovima mogu biti neugodni i utjecati na smanjenje kvalitete života otkrio nam je sugovornik Damir Dodig (48), project manager nautičke navigacije i uređaja. 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Moj posao zahtijeva puno putovanja, kretanja, obilaske i izlaganje na sajmovima, penjanje i hodanje po brodovima, čučanje, saginjanje, klečanje i zavlačenje u uske brodske prostore, a zglobovi i kralježnica trpe. Opterećenje za zglobove predstavljaju i fizičke aktivnosti izvan posla poput održavanja okućnice, vožnje biciklom i dugih šetnji prirodom sa psom, ispričao nam je na samom početku Dodig te pojasnio s kakvim se nelagodama suočavao koje su mu ograničavale slobodu kretanja.

Nakon većih fizičkih napora osjećao sam bolove u koljenima kod hodanja po stepenicama i kada sam se trebao sagnuti ili čučnuti. Ti bolovi i nelagoda ograničavali su me i ometali u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, zbog čega sam često posezao za lijekovima protiv bolova kako bi mogao obavljati osnovne zadatke, prisjeća se Dodig, otkrivajući nam što mu je u konačnici pomoglo. 

Nakon posjeta fizijatru, u svoju svakodnevnu rutinu uveo sam terapeutske vježbe jačanja muskulature kako bi jači mišići bili bolji i čvršći potporanj zgobovima i kostima, no nažalost, bolovi i smanjena pokretljivost su i dalje bili prisutni. Po preporuci fizijatra počeo sam koristiti Collagen flex s kurkuminom i već nakon dvadesetak dana primjetio da ne trebam svaki dan uzimati tablete protiv bolova. Sada ga već koristim osam tjedana i osjećam da se lakše krećem, saginjem i čučnem. Na temelju vlastitog iskustva, svakako bih preporučio svakodnevnu aktivnost u smislu rastezanja i jačanja muskulature leđa i koljena te preventivno korištenje kvalitetnih dodataka prehrani koji mogu pomoći u očuvanju zglobne hraskavice, zadovoljno prepričava Dodig, poručujući svima da brigu o zdravlju treba voditi od mladosti jer vrijeme brzo prolazi.

Ključ kvalitete su klinički dokazani sastojci

Pacijentima se savjetuje da pri odabiru dodataka prehrani za zglobove posebnu pozornost obrate na klinički dokazanu učinkovitost sastojaka i njihovu kombinaciju, kao što je slučaj s Medexovim Collagen flex curcuminom. Ovaj proizvod predstavlja učinkovitu podršku hrskavici i kostima te dokazano smanjuje bolove i ukočenost zglobova. Sadrži patentirani prirodni kolagen koji sprječava razgradnju vlastitog kolagena. Po sastavu je identičan kolagenu u zglobovima, zbog čega se izdvaja drugačijim mehanizmom djelovanja od hidroliziranog kolagena pa ga je dovoljno konzumirati manje da se postigne željeni učinak. Proizvod sadrži patentirane kurkuminoide koji imaju čak 40 puta bolju apsorpciju od klasične kurkume, a važan sastojak je i hijaluronska kiselina, koja djeluje protuupalno i samim time utječe na smanjenje boli. Silicij osigurava bolju čvrstoću i elastičnost vezivnog tkiva, a formula je nadopunjena važnim vitaminima D i C. 

Medexov Collagen Flex Curcumin namijenjen je:

  • svima koji trebaju učinkovitu potporu za normalno funkcioniranje hrskavice i kostiju
  • svima koji se, bez obzira na dob, susreću s nelagodom u zglobovima tijekom i nakon izvođenja tjelesne aktivnosti
  • svima s prekomjernom tjelesnom težinom, zbog koje su kosti i hrskavica pod većim opterećenjem
  • rekreativcima i sportašima koji često opterećuju zglobove

Sadržaj nastao u suradnji s Medexom.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo