Zdravlje

Zdravlje

Mreno, odmagli!: Akcijski popust od 20 posto na operaciju sive mrene

Siva mrena ili katarakta je svako zamućenje očne leće koje uzrokuje promjenu vidne oštrine od zamagljenja do gubitka vida na zahvaćenom oku. 

Kako siva mrena postaje sve mutnija, jasan vid je sve slabiji. Može se pojaviti bliještanje kao posljedica raspršenja ulaska svjetlosti u oko kroz zamućenu leću. Gledanje kroz zamućenu leću nalikuje na pogled kroz zamućeno staklo. Većina sivih mrena napreduje postupno sa smetnjama vida koje su izražene noću ili na jakom svjetlu, često uz smanjeni intenzitet boja i uz promjenu dioptrije.  

Što je siva mrena i što sve možete poduzeti ako patite od ovog stanja? Evo što kaže liječnik

Brojni su čimbenici koji utječu na pojavu sive mrene tj.katarakte, no nažalost, trenutno ne postoje lijekovi koji je mogu izliječiti ili spriječiti i jedini način liječenja je kirurški. No zahvaljujući razvoju medicine i modernoj tehnologiji, problemi katarakte mogu se riješiti u samo nekoliko koraka. Sama operacija katarakte rijetko traje dulje od 30 minuta, pacijent se pušta kući nakon nekoliko sati, a poboljšanja će vidjeti već dan nakon operacije.

Zato ukoliko imate slijedeće probleme, pravo je vrijeme da se naručite na oftalmološki pregled i provjerite jeste li kandidat za operaciju sive mrene:

  • otežano čitanje, gledanje televizije
  • promjena dioptrije
  • osjećaj nedostatka svjetla,
  • otežana vožnja noću i u sumrak,
  • raspršivanje svjetla i zabliještenost,
  • slabiji vid pri jakom dnevnom svjetlu,
  • otežano kretanje niz stepenice i sl.
Shutterstock

A Poliklinika Ghetaldus u Domu zdravlja Siget svojim pacijentima daruje i akcijski popust od 20% na operaciju sive mrene.

Puna cijena operacije je 1.460,00 EUR, dok za vrijeme trajanja akcije -20% iznosi 1.168,00 EUR.

Za termin operacije možete se naručiti putem besplatnog broja telefona 0800 222 025 ili putem ispunjavanja forme na ghetaldus.hr.

PROMO ČLANAK

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo