neoVIDERM - ZAŠTITNIK KOŽE CIJELE OBITELJI - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

neoVIDERM – ZAŠTITNIK KOŽE CIJELE OBITELJI

Višenamjenska emulzija neoVIDERM je za cijelu obitelj i svako kućanstvo trebalo bi je imati u svojoj “kućnoj ljekarni”.

Ublažava opekotine od sunca, opekline 1. ili 2. stupnja, ogrebotine, ubode insekata, iritacije kože nakon depilacije, brijanja i drugih kozmetičkih tretmana… Sve te površinske ozljede – posjekotine, ranice, iritacije i opekline zahtijevaju trenutačnu njegu. Upravo njima brzo i efikasno pomaže neoVIDERM.

Njegova nježna, ali vrlo učinkovita formulacija sadrži tri ključna sastojka potrebna za ubrzano cijeljenje – hijaluronsku kiselinu, beta-glukane i alginat. neoVIDERM hladi, hidrira i obnovlja kožu. Prodire u najdublji sloj ozljede i cijeli ju iznutra prema površini.

Dermatološki je testiran i prilagođen i za najosjetljiviju kožu čak i malih beba.

Nakon traume kože, tj. nakon njenog oštećenja, dolazi do zgrušavanja krvi kojim organizam nakon ozljede zaustavlja krvarenje. Ovisno o obimu ozljede taj proces traje do 4 dana. Nakon toga nastupa proces obnavljanja koji traje 5-15 dana. U tom razdoblju tijelo obnavlja oštećene male krvne žile i započinje izgradnju novog tkiva.

Stvara se novi epitel na površini kože, a rana se malo po malo zatvara. Stvaraju se novi kolagen i elastinska vlakna, čime se obnavljaju struktura kože, elastičnost i otpornost. Ovisno o vrsti rane ta faza može trajati i do dvije godine, a za to vrijeme ožiljak ostaje osjetljiv.

Nakon što se formira ožiljak, važno ga je pravilno njegovati da bi se spriječile komplikacije poput svrbeža, bolova ili razdvajanja šava. Redovita hidracija, korištenje odgovarajućih proizvoda za njegu i obavezna zaštita od sunca mogu poboljšati budući izgled ožiljka i smanjiti njegovu vidljivost.

Što se ne može spriječiti, neoVIDERM može zaliječiti

neoVIDERM emulzija djeluje na svim razinama zaštite i obnavljanja kože, jer prodire u najdublji sloj ozljede te ju cijeli iznutra prema površini. neoVIDERM je lagane teksture i vrlo brzo se upija. Ne sadrži ulja ni sastojke koji zadržavaju toplinu na koži.  

Zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji koja sadrži beta-glukane, hijaluronsku kiselinu i alginat, neoVIDERM obnavlja hidrolipidnu barijeru, uspostavlja normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiruje opekline i upalne procese, dubinski hidrira kožu i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva.

Beta-glukani aktiviraju obrambene procese kože, jer potiču stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita koji su prva crta obrane organizma. Potiču i aktivaciju makrofaga – stanica čistača, čija je zadaća pronalaženje i uništavanje patogena. Smanjuju stopu infekcije i upale čime značajno smiruju kožu i tako pomažu u cijeljenju rana.

Hijaluronska kiselina je molekula koja se prirodno nalazi u ljudskoj koži, očima i zglobovima. U dermisu ispunjava prostor između kolagenskih i elastičnih vlakana. Hijaluronska kiselina sprječava da koža izgubi previše vlage, pa je od vitalnog značaja za njenu hidraciju. Mlada, zdrava koža sadrži puno hijaluronske kiseline, ali se s godinama postojeće rezerve troše, a njena proizvodnja smanjuje. Hijaluronska kiselina štiti kožu od mehaničkih i kemijskih oštećenja, održava optimalnu vlažnost i elastičnost kože, te je važna za sve regenerativne procese. Omogućava vlažno cijeljenje rana, čime se izbjegava zarastanje bez stvaranja kraste koja zateže okolno tkivo.

Aliginati su polimeri prirodnih polisaharida koji se naširoko koriste u liječenju i cijeljenju rana. Imaju izuzetno veliku sposobnost apsorpcije sekreta i poticanja granulacijskih procesa, čime povoljno utječu na fiziološke procese cijeljenja rane. Djeluju iznimno upijajuće i osiguravaju stvaranje vlažnog okruženja koje podržava zdravo cijeljenje rane.

Natrijev alginat i TEA alginat u neoVIDERM emulziji održavaju kožu vlažnom, hidriranom i stalne temperature. Kod opeklina od sunca i drugih opekotina, iritacija, uboda i ogrebotina, neoVIDERM je siguran za trenutno nanošenje, a otvorenu ranu treba pustiti da se osuši, pa tek onda na nju nanijeti sloj neoVIDERMa.

Zahvaljujući jedinstvenoj formulaciji s beta-glukanima, hijaluronskom kiselinom i alginatom, neoVIDERM obnavlja hidrolipidnu barijeru, uspostavlja normalne uvjete fiziološke obrane kože, umiruje opekline i upalne procese, dubinski hidrira kožu i ubrzava regeneraciju kožnog tkiva.

neoVIDERM – u svim ljekarnama!

PROMO ČLANAK

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo