Zdravlje

Zdravlje

3 ženske navike koje uništavaju muškost kod partnera

Svaka dama sanja o savršenoj ljubavnoj vezi sa prekrasnim, jakim muškarcem, no možda pritom zaboravljaju da veza sa takvim muškarcem nije jednostavna-zahtjeva odricanje, stalan razvoj i uzajamno poštovanje. Pokušate li ga promijeniti, sudeći prema dosad viđenom, veza neće završiti dobro.

Muškost je glavna osobina svakog muškarca, a kao takvi su naučeni na borbe, pobjede i kompeticiju. Žene ipak često pokušavaju svog divljeg lava pretvoriti u malu macu koja prede. Uz takvo viđenje situacije, muškarci u braku bi se trebali odreći prijatelja, hobija i posvetiti svo vrijeme isključivo obitelji. No, oduzeti muškarcu slobodu može u jednom trenutku dovesti do toga da ju poželi uživati bez vas, prenosi portal womanitely.com

Ako niste sigurni jeste li jedan od tih žena, evo nekoliko natuknica koje će otkriti spadate li u tu grupu.

1. Preuzimanje kontrole nad njegovim životom

Žene su po prirodi vrlo radoznala i uporna bića, te laku uspijevaju u svemu što žele. Kada se udaju, veliki dio svoje pažnje usmjere na svog muškarca, a to i je ono što svaki suprug želi. No iz ove idilične situacije može lako doći do problema pokuša li ona kontrolirati njegove želje i postupke, a prema iskustvu ne postoji sretan brak bez prostora za sebe i uzajamnog povjerenja.

Želite li da vaš suprug ostane pravi model muške snage, dozvolite mu da donosi vlastite odluke i uživa svoje slobodno vrijeme.

2. Pokušavate biti dominantni

Iako žene i muškarci uživaju ista prava, “moderna” žena ponekad pokušava biti dominantna u svim sferama života pa se tako na listi prioriteta često nađu novac, karijera, dominacija i moć. Iako je svatko slobodan da u životu raditi što želi, zar nije lijepo da žena uz svog supruga bude dama, a on jak muškarac o kakvom je oduvijek sanjala?

3. Pokušavate mijenjati njegov karakter

Jedan od najefikasnijih načina da to postignete je emotivna ucjena, jer će ponekad i najjači muškarci popustiti pod pritiskom zbog želje da ugode svojoj princezi. Jasno je da takav pristup kod jakih muškaraca neće proći baš svaki put, no pravo je pitanje tko bi uopće želio muškarca koji će živjeti onako kako mu drugi kažu?

Foto: Shutterstock

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo