Zdravlje

Zdravlje

7 najčešćih razloga za prekid

Ljubav nije vječna. Postoje slučajevi kada ona prerasta u odvajanje iz brojnih razloga. Prije ulaska u vezu, osoba mora biti svjesna rizika koje ljubav donosi – prekida i boli. Kako bi se izbjegao slom kojeg raskid donosi, osoba se treba kloniti svega što bi moglo stati na put njoj i njenom partneru, prenosi portal lolwot.com.

1. Kontroliranje partnera

U vezama je kontroliranje partnera česta pojava što rezultira prekidom ili pak bolnim nastavkom te veze. Jedini izlaz iz takve situacije postiže se shvaćanjem da je potrebno jedno drugome dati prostora za disanje te da uvijek postoji i druga strana priče. Žrtvovanje međusobnog poštovanja, razumijevanja i ljubavi u svrhu stjecanja kontrole nije vrijedno.

2. Ljubomora

Ljudomora se javlja u neočekivanim trenucima. Kada se sve čini u redu između partnera, ona je tu da napadne. Ljubomora vuče korijene iz osjećaja nedostatnosti, ali izlazi na vidjelo i kada jedan partner ne poštuje osjećaje drugog.

3. Manjak vjernosti

Razlog raskida o kojem se najviše piše i priča je nedostatak odanosti. Osobe koje svoju ljubav ne mogu limitirati na jednog partnera, gotovo da traže sukob. Vjernost je uvijek bila ključan faktor u održavanju zdravih ljubavnih odnosa. Ukoliko osoba ima partnera koji im vjeruje, ne bi smjela narušiti to povjerenje.

4. Obitelj

Ponekad je obitelj ta koja je kriva za prekid. Obitelji partnera nisu obvezane biti blagonaklonima prema drugome partneru no ukoliko se obitelji ne svidi potencijalni muž ili žena, postoji mogućnost da partner odustane od veze. Krv je najčešće jača u odnosu na ostale tipove veza i stoga je važno ostvariti prijateljske odnose s partnerovom obitelji.

5. Dosadan seksualni život

Ako jedan od partnera nije zadovoljan seksualnim životom te ako je on postao monoton, vjerojatno će nakon odrđenog vremena osjetiti biološku potrebu za novim partnerom. Seks je jedan od glavnih razloga zašto ljudi uopće ulaze u veze, a kad snošaj nije zadovoljavajuć, on počinje predstavljati rizik ili čak dovodi do raskida. Seks je stavka koju je moguće poboljšati.

6. Financijski problemi

Ponekad novac sačinjava ljubavnu vezu, a problemi s financijama rezultiraju vrtoglavo brzim prekidom. Novac ne može kupiti ljubav no on može biti razlog prekida ukoliko ga nema dovoljno.

7. Potreba za individualnošću

Oba partnera su individualne osobe. Svaka osoba ima potrebu biti sama s vremena na vrijeme, potrebu za izražavanjem svoje individualnosti. Osim tijekom romantičnih trenutaka u kojima se dvoje partnera stapaju u jedno, oni trebaju prostora da osvijeste svoj osobni identitet. Ako ti faktori nisu osvješteni, javlja se pritisak i zasićenost partnerom.

T. Markulin

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo