Zdravlje

Zdravlje

7 razloga zašto je dobro biti u vezi

Dugo ste u vezi i mislite kako bi bilo lijepo okusiti malo slobode, barem na dan? Novostečena sloboda može izgledati kao prilika za ostvarenje nekih davnih želja. S druge strane, možda shvatite da vam nedostaje sve ono što ste imali kada ste još funkcionirali kao “mi”!

Pogledajte jeste li se spremni odreći sljedećih “sitnica koje život znače”!

1. Nered u kući

Dan nakon zabave koju ste održali u kući donosi vam samo glavobolju. Kada pogledate koliko nereda morate pospremiti, najradije biste se vratili u krevet. U ovakvim bi trenucima svakako bilo lijepo imati nekoga tko će vam pomoći u čišćenju i s kime ćete malo “proći” događaje sa zabave.

Vi u shoppingu, on s djecom!2. Potpora u lošim danima

Imali ste loš dan na poslu ili ste se posvađali s bližnjima. Divno je imati nekoga kome se možete požaliti i s kim možete podijeliti svoje brige i frustracije. Ako ovoga nema u vašoj vezi, vrijeme je da ju napustite.

3. Čuvanje djece

Briga o djeci je, odnosno barem bi trebala biti, zajednička odgovornost. Dok jedno od vas kuha večeru, ono drugo može djeci promijeniti pelene, odvesti ih liječniku ili ih jednostavno zabavljati. Zamislite da to sve morate raditi sami…

4. Svakodnevna podjela posla

Preuređujete stan? Iz shoppinga se vraćate s bezbroj stvari? Iako ovo nije razlog za započinjanje veze, svakako je lakše sve ove stvari obavljati u dvoje.

I financije su 5. Rame za plakanje

Nakon napornog dana i stresnih situacija, rame za plakanje je što se traži. Ukoliko dolazi u obliku partnera koji će vam reći da je sve OK i skuhati vam šalicu čaja, još bolje.

6. Nervoza na prvom spoju

Sjećate se prvih spojeva? Onog silnog uređivanja i nervoze? Ako ste u vezi, to znači da su ti naporni dani iza vas. Naravno, treba i sada paziti na neke stvari, no barem nećete potrošiti hrpu novaca na komad odjeće koji ćete nositi u kino. I seks je stvar oko koje se više ne morate toliko brinuti.

7. “Fifty-fifty” financije

Kao što smo svi u posljednje vrijeme iskusili, pitanje novca je doista od velike važnosti. Ako ste na kraju mjeseca sa samo 100 kuna u džepu, uvijek možete osobu s kojom živite tražiti da vam posudi. Ako zajedno kupujete stan ili kuću, svakako će vam, financijski, takav trošak biti lakše podnijeti.

 Maja Popović

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo