Zdravlje

Zdravlje

Aromaterapijom pobjedite prehladu

Aromaterapija je izrazito djelotvorna pri borbi s prehladom, ublažiti će postojeću ili spriječiti oboljenje.

Aromaterapija preporuča najuobičajeniji postupak, a to je inhalacija.

Inhalirati se možemo na dva načina. Prva bi bila blaga inhalacija koja je primjerena za djecu, a pripremimo je tako što ćemo u vrelu vodu staviti nekoliko sušenih listova mente da se opuste i nakon toga inhaliramo paru. Inhalira se tako da se nagne glava nad površinu posude, pokrijemo glavu ručnikom, neka lice bude udaljeno 25 cm.

Druga mogućnost bi bila inhalacija s eteričnim uljim , vodu ćemo također ugrijati te u nju nakapati pet do deset kapljica eteričnog ulja. Morate znati da su eterična ulja alkoholi, što znači da u kontaktu sa sluznicom oka mogu peći, zato je preporučljivo da u tim situacijama imate zatvorene oči.

Aromaterapija je vrlo ugodna, nježna i suptilna kao i sve njezine metode pa tako i parna inhalacija – osim što je korisna za zdravlje i ljepotu, ugodna je za primjenu.

Zanimljivo je da na gotovo identičan način možete paritit lice prije no što primijenimo masku za njegu ili čišćenje lica – pore će se otvoriti a korisni sastojci i eterična ulja iz maske će se bolje apsorbirati.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo