Zdravlje

Zdravlje

Dosta je kašlja!

Kašalj je čest razlog posjete liječniku ili traženja savjeta ljekarnika. On narušava kvalitetu života odraslih, a posebice djece budući da ometa normalno hranjenje, igru i san, bilo da se radi o suhom, iscrpljujućem kašlju ili o produktivnom.

Kod produktivnog kašlja u dišnom putu postoji nakupljeni sekret koji se teško iskašljava otežava disanje, a može biti i dobra podloga za daljnju komplikaciju bolesti.

Prospan® je na našem tržištu jedini biljni lijek za kašalj koji ima dokazan i objašnjen mehanizam djelovanja na staničnoj razini bronha i pluća. Svojim trostrukim djelovanjem Prospan® olakšava iskašljavanje, opušta mišiće dišnih puteva dok smiruje kašalj.

Zbog ovih karakteristika može se koristiti za liječenje i suhog i produktivnog kašlja.

Prospan® akut šumeće tablete predstavljaju praktičan oblik lijeka za kašalj namijenjen djeci starijoj od 4 godine i odraslima.

Vrlo su jednostavne za pripremiti otapanjem u malo vode u svom domu, ali zbog praktičnog, pojedinačnog pakiranja i bilo gdje izvan njega: na poslu, putovanju… Ovaj oblik pogodan je i za djecu koja ne vole piti sirupe za kašalj, budući da se okus može maskirati otapanjem pola tablete u čaši soka ili čaja.

Šumeće tablete brzo se otapaju, ne ostavljajući na dnu talog i ne sadrže šećer.

Kod produktivnog kašlja naročito je važno unositi dosta tekućine kako bi se sekret što lakše iskašljao, a uzimanjem ljekovitog pripravka u obliku otopljenih šumećih tableta upravo se unosi i dodatna tekućina i na taj način potiče iskašljavanje.

Prije uporabe pažljivo pročitati uputu o lijeku. Za obavijesti o indikacijama mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo