Đurđica K. (73): Vježbanjem joge sam narasla 3 cm i uklonila bolove - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Đurđica K. (73): Vježbanjem joge sam narasla 3 cm i uklonila bolove

Pročitajte priču 73-godišnjakinje iz Zagreba koja je jogom uspjela promijeniti svoj život, osloboditi se bolova i čak “narasti” tri centimetra.

Joga je drevna tehnika koja u sebi spaja tjelesno vježbanje i vježbe disanja. U posljednjih nekoliko godina jedan je od najpopularnijih načina vježbanja i relaksacije, a nerijetko se kombinira i s drugim metodama vježbanja. Jeste li se upoznali sa svim njenim zdravstvenim dobrobitima?

Mnoga su istraživanja pokazala kako joga može smanjiti bolove u leđima, smiriti nepravilan srčani ritamstanjiti struk, ublažiti astmu
i simptome
fibromijalgije
.

Đurđica Krajač (73)

Da joga može smanjiti bolove u leđima osjetila je i Đurđica Krajač (73) iz Zagreba, koja je vježbajući po programu Medical Yoga Centra uspjela promijeniti svoj život:

“Imam 73 godine i već dugi niz godina muče me veliki problemi s kralježnicom. Na denzitometriji u ožujku 2011. godine konstatirana mi je izrazita kifoskolioza, osteoartritis kukova te osteoporoza s patološkim prijelomom. Sve to uz neizdržive bolove.

Zbog problema sa želucem nisam smjela piti lijekove, a liječnici su mi preporučili vježbe s fizioterapeutom te jogu kao vrlo učinkovitu kod problema s kralježnicom. Uključila sam se i u program Medical Yoge. Već nakon nekoliko mjeseci, osim značajnog smanjenja bolova, došlo je do promjena koje su iznenadile i same liječnike: prosječna gustoća kostiju -3,1, u odnosu na – 3,7 iz ožujka 2011. godine. Zbog ispravljanja kralježnice čak sam i ‘narasla’ sa 141,50 cm na 144,10 cm“.

Đurđica se spremno pustila u ruke certificiranih trenera joge u Medical Yoga centru u Zagrebu, što je najbitnija stavka ako ste početnik i o ovoj metodi vježbanja ne znate mnogo. Opasno je na svoju ruku izvoditi položaje, koliko god vam se oni naizgled činili jednostavnima.

Đurđica Krajač

“Zahvaljujući redovitom vježbanju, moje tijelo je sada puno gipkije i snažnije, bolovi su gotovo nestali, a naučila sam i pravilno disati. Svi liječnici koje sam kontaktirala slažu se da je joga u svemu odigrala možda ključnu ulogu“, zaključila je 73-godišnja vježbačica joge. Pročitajte njenu cijelu priču i pogledajte liječničku dokumentaciju.

Također zavirite u kolumne direktora Medical Yoga Centra Zagreb Vlatka Miškovića na našem portalu: Joga za zdrav i sretan život.

K.H.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo