Enterosgel uklanja toksine iz probavnog sustava! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Enterosgel uklanja toksine iz probavnog sustava!

Probavni sustav predstavlja najvažniju granicu između naših unutrašnjih organa i izvanjskog svijeta.
Najveći dio ljudskog imunološkog sustava lokaliziran je u gastrointestinalnom sustavu, što se čini nevjerojatno, ali je logično uzme li se u obzir da upravo naš probavni sustav dolazi u kontakt s najvećim brojem najrazličitijih molekula i organizama.

Kao slikovit primjer može poslužiti činjenica da prosječna osoba tijekom života unese više od 25 tona hrane, ali i različitih toksina i otrovnih tvari. U našim crijevima živi oko milijun bakterija. One koje obitavaju u crijevima grubo možemo podijeliti na “dobre” ili korisne i “loše” ili patogene.

Uloga probavnog sustava u nastajanju i razvoju raznih bolesti vrlo je značajna. Sluznica je glavna prepreka na putu toksina, alergena, virusa, gljivica, bakterijskih čestica te samih bakterija do krvotoka.

                      

Što je Enterosgel?

Enterosgel je medicinski proizvod, enterosorbent, koji se koristi za uklanjanje toksičnih tvari iz organizma. Riječ je o svojevrsnoj “pametnoj” spužvi s porama, veličina kojih odgovara veličini molekula toksičnih tvari. Enterosgel ne smanjuje apsorpciju vitamina, minerala i ostalih hranjivih tvari neophodnih za organizam.

Sluznica probavnog sustava ne resorbira Enterosgel. Prolazeći kroz crijeva preparat upija toksine, štetne bakterije i viruse te se u roku od 7 sati eliminira iz organizma.

Klinička učinkovitost Enterosgela je dokazana. Proizvod se koristi za normalizaciju rada crijeva, uklanjanje tegoba izazvanih trovanjem hranom i alkoholom, kod težih sistemskih poremećaja, alergija te drugih bolesti, koje rezultiraju intoksikacijom organizma. 

Kako djeluje Enterosgel?

k

Enterosgel je organski silikat u vodenom gelu, selektivni enterosorbent koji iz organizma uklanja štetne tvari, egzogene i endogene toksine, patogene bakterije i viruse. Ima poroznu strukturu nalik na spužvu s porama specifičnih dimenzija.

Pore selektivno upijaju tvari srednje molekularne mase, što Enterosgelu omogućuje selektivno upijanje samo tvari štetnih za ljudski organizam. Usljed interakcije s Enterosgelom čestice patogene mikroflore lijepe se na njegovu površinu te se tako uklanjaju iz organizma, ali ne apsorbira normalnu mikrofloru crijevnog trakta budući da je ona, za razliku od patogene, čvrsto priljubljena uz crijevnu sluznicu.

Enterosgel ima pozitivan
učinak na cijeli niz stanja i bolesti
te se može koristiti u
liječenju:

  • zaraznih bolesti
  • alergijskih i dermatoloških bolesti
  • gastroenteroloških bolesti
  • uroloških bolesti
  • trovanja

kPreporučuje
se posebno uz ili nakon terapije antibioticima jer oni imaju štetan učinak na prirodnu mikrofloru
crijeva te njenim oštećenjem nastaju endotoksini štetni za organizam, koji će primjenom
Enterosgela biti uklonjeni iz organizma i neće biti apsorbirani u krvotok.

Također, pokazao se kao vrlo
koristan i za vrijeme liječenja onkoloških bolesti, kao terapija
detoksikacije tijekom
kemoterapije i radioterapije te preventiva i terapija proljeva u tijeku kemo i radioterapije posebno u pacijenata zračenih u predjelu trbušne šupljine.

Upotreba Enterosgela

Enterosgel je vodeni gel bez boje, okusa i mirisa koji se primjenjuje na usta. Preporučeno vrijeme terapije ovisi o tijeku bolesti i brzini nestanka simptoma, ali obično traje od 1 do 4 tjedna, po potrebi i dulje.

Uz prekide terapija se može ponoviti i primijeniti pri ponovnoj pojavi simptoma.

Kao rezultat terapije Enterosgelom može se očekivati kraći period trajanja akutne bolesti te produljenje trajanja remisije u kroničnih bolesti.

Više informacija potražite na www.martifarm.com/hr/

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo