Facebook – idealno mjesto za preljub!

zena, nevjera, laptop

Dok svi mediji bruje o tome kako je Facebook korak do lužbenog otvaranja 500.000. profila, preko bare dolaze crnije vijesti: po nekim istraživanjima, ova je društvena mreža idealni poligon za preljubnike!

Tako CNN donosi priču o Kenu Savageu i njegovom propalom braku zbog Fejsa. On nije imao ništa protiv toga da njegova supruga otvori svoj profil i ponovo uspostavi kontakt s bivšim prijateljima, no, ono što nije znao jest da je njegova bolja polovica koristila Facebook kako bi se ponovo našla sa svojim bivšim dečkom. Ova se praksa pokazala vrlo čestom, s obzirom da je vrlo lako pronaći osobe iz prošlosti nakon samo nekoliko klikova mišem.

Kako bi pomogao drugima "vidjeti istinu" i savjetovao kako prebrodjeti ovo teško razdoblje, pokrenuo je portal Facebook Cheating. Iako je ova popularna društvena mreža omogućila krah njegovog braka, Savage je svjestan kako ne može za sve kriviti tehnologiju: "Ako postoje problemi u braku ili vezi, preljub se može dogoditi bez obzira na bilo što. Facebook ga samo omogućava, to je sve".

Podaci američkih odvjetničkih tvrtki koje rješavaju razvode pokazuju kako se broj slučajeva u kojima su predani dokazi prikupljeni s društvenih mreža povećao za 81 posto u posljednjih pet godina. Više od 66 posto anketiranih odvjetnika izjavilo je kako je Facebook glavni izvor dokaza o preljubu.

"Smiješno je sugerirati kako Facebook vodi prema razvodu i predlažemo svakome tko tvrdi da je proveo istraživanje o ovoj temi da pita ispitanike o drugim popularnim kanalima komunikacije, kao što su SMS poruke, chatovi i e-mailovi, prije nego li donese krive zaključke", kontrirao je istraživanju Američke akademije brekorazvodnih odvjetnika Andrew Noyes, glasnogovornik Facebooka.

Facebook je internetska društvena mreža koju je 2004. godine osnovao Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. The Washington Post ponudio je zanimljivu usporedbu: Facebook sada ima korisnika koliko SAD, Japan i Njemačka stanovnika zajedno.

Marketinški direktor Facebooka Randi Zuckerberg izjavio je u intervjuu za All Things Digital kako ova mreža planira proslaviti brojku od pola milijuna korisnika na poseban način, odnosno preko opcije "Facebook Stories". U ovom bi odjeljku korisnici objavili svoje priče o tome kako im je Facebook promijenio život. Možda će upravo Ken Savage sa svima podijeliti svoju.

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!