Gljivice na noktima: pobijedite ovu upornu napast! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Gljivice na noktima: pobijedite ovu upornu napast!

Kako biste uklonili i najmanji trag gljivica na noktima, u pomoć vam stiže Scholl Express tretman za gljivice na noktima, koji je dostupan u ljekarnama, a uništava 99,9 posto gljivica, vidljivo poboljšava izgled nokta i sprječava prenošenje gljivične infekcije na druge nokte.

Gljivična infekcija noktiju (onihomikoza) spada među dugotrajnije i upornije infekcije, a karakterizira ju promjena boje nokta (koji postaje bjelkast, žućkast ili smećkast), njegovo zadebljanje i krhkost, neovisno o tome radi li se o noktima na stopalima ili rukama. Ova neugodna i neestetska promjena noktiju uzrokovana je skupinom gljivica koje zovemo dermatofitima, a zaraza se lako širi u vlažnim i toplim mjestima, poput bazena ili sportskih centara.

Borba protiv gljivica najčešće je dugotrajan i gotovo izluđujuć proces. Upravo zato, liječnici preporučuju brzu reakciju – čim primijetite prve znakove infekcije – kako bi terapija bila što kraća.

U suprotnom, ona može trajati i do godine dana! Sjetite se samo koliko je dugo vremena potrebno noktima na nožnim prstima da u potpunosti narastu… Toliko ćete morati pričekati da se riješite ove “napasti”.

Kako si pomoći kod gljivica na noktima?

Kako biste uklonili i najmanji trag gljivica na noktima, posegnite za Scholl Express tretmanom za gljivice na noktima*, koji je dostupan u ljekarnama, a uništava 99,9 posto gljivica, vidljivo poboljšava izgled nokta i sprječava prenošenje gljivične infekcije na druge nokte. Posebnost ovog tretmana je što djeluje u dvije faze:

  • prva faza: odstranjivanje gljivica – traje četiri tjedna i uključuje tretmane turpijicom (jedanput tjedno) i tekućim sredstvom (jedanput dnevno).
  • druga faza: zaštita od povratka infekcije – traje devet mjeseci ili dok ne izraste potpuno novi, cjeloviti nokat, a uključuje nanošenje tekućine za tretman (jedanput tjedno).

Zaštitite svoja stopala na vrijeme

  • Kako biste uopće izbjegli infekciju, vodite računa o higijeni stopala. Redovito se tuširajte, koristite antibakterijski sapun, a nakon svakog tuširanja temeljito osušite stopala.
  • Više pažnje posvetite prostoru između prstiju, koji uvijek mora biti suh.
  • Za vrijeme toplijih mjeseci, ali i kada ste u zatvorenom, nastojite nositi otvorene cipele ili papuče – budite bosi što više vremena.
  • Nosite pamučne čarape i obuću koja prstima ostavlja dovoljn prostora kako oni ne bi bili skučeni.
  • Nemojte bosi hodati po bazenima i svlačionicama fitnes centara.
  • Redovito nanosite puder na stopala, jer on može pokupiti suvišnu vlagu.
  • Neovisno o vrsti cipela koju nosite, trudite se ne nositi isti par dva dana za redom. Ovo nije modna greška, ali je higijenska “stranputica”.
  • Ako navečer morate izaći, obucite drugi par cipela od onih koje ste nosili ujutro ili po danu.

*Molimo da prije uporabe pažljivo pročitate upute za uporabu priložene pakiranju.

Scholl Express tretman za gljivice na noktima medicinski je proizvod klase rizika I. Za više informacija molimo kontaktirati Reckitt Benckiser d.o.o., Ulica grada Vukovara 269D, 10000 Zagreb, + 385 1 6062 555.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo