Zdravlje

Zdravlje

HZJZ objavio novu cijenu PCR testova – provjerite i gdje se po novom možete cijepiti i testirati

Shutterstock

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske je, u suradnji s Ministarstvom zdravstva te Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, ustvrdio kako su se bitno promijenile okolnosti vezane uz epidemiju bolesti COVID-19.

Sukladno tome, donesena je odluka da se mogu ukinuti mjere vezane uz posebnu organizaciju rada epidemiološke službe, kao i posebne epidemiološke mjere. Uz to, privremeno se obustavlja i rad pojedinih COVID-19 ambulanti te testnih, kao i cijepnih punktova.

Na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo objavljene su i nove cijene PCR testiranja na SARS-CoV-2 koje se pruža na zahtjev pravnih i fizičkih osoba koje na snagu stupaju od sutra, 15. lipnja 2022. godine. Nova cijena se odnosi isključivo na testiranje u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo – 321 kn. Navedena cijena ne primjenjuje se pri testiranju na uputnicu izdanu od strane liječnika.

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije Drive-in Zavoda za PCR testiranje (Mirogojska cesta 16) od ponedjeljka, 6. lipnja 2022. godine tijekom ljetnih mjeseci neće raditi nedjeljom niti blagdanima.

Cijepljenje u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” dostupno je i ostalim danima u tjednu u prijepodnevnim terminima u Cijepnoj ambulanti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, uz obaveznu prethodnu narudžbu putem elektronske pošte na adresi cijepljenjecovid@stampar.hr. Cijepljenje djece moguće je najaviti i putem aplikacije Terminko u našim ambulantama Službe za školsku i adolescentnu medicinu.

Radno vrijeme i lokacije cijepnih i testnih (BAT, PCR) punktova (kliknite na sliku za uvećani prikaz): 

Više na: NZJZ Dr. Andrija Štampar

Koje bolesti najčešće ubijaju Hrvate? Liječnik otkrio bolesti, ali i objasnio gdje su pravi problemi

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo