Idete na put, a nosite naočale i leće? Pripazite na ove stvari - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Idete na put, a nosite naočale i leće? Pripazite na ove stvari

Shutterstock

Ponekad briga oko naočala i leća zaista zna upropastiti trenutke u kojima uživamo.

Samo se sjetite kako je to kada imate dioptrijske naočale, a želite uživati u sunčanom danu i staviti sunčane naočale, no ne možete, jer onda ne bi vidjeli.

Na žalost, prilikom putovanja ne pridaje se dovoljno pažnje naočalama i lećama sve dok nam se npr. naočale ne potrgaju ili leće ne izgube. Kako bi spriječili probleme koji bi nam mogli upropastiti putovanje potrebno je unaprijed sve pripremiti.

5 savjeta kako putovati s dioptrijom:

  1. Ne nosite samo jedan par naočala. Ponekad se ideja nošenja dva para naočala čini pretjeranom. No, ako se tijekom putovanja potrgaju naočale, jednostavno imate druge u rezervi i možete mirno nastaviti uživati u znamenitostima grada.
  2. Kupite čvrstu kutijicu za naočale. Nikako nemojte čuvati naočale u laganim i mekanim kutijicama. To je pogotovo važno prilikom transporta vaše prtljage.
  3. Uvijek uzmite dodatni par leća, u slučaju da vam trenutačne ispadnu prilikom raznih aktivnosti kao npr. za vrijeme kupanja u hotelskom bazenu.
  4. Ne držite oba para naočala u istoj torbici. Ako vam na putovanju ukradu torbicu u kojoj držite naočale, bilo bi dobro kada bi vam drugi par bio u hotelu na rapolaganju.
  5. Bez obzira na dioptriju, nosite sunčane naočale. Nemojte štedjeti na svom vidu. Ako nosite dioptrijske naočale, uložite u svoje zdravlje i kupite sunčane naočale s dioptrijom ili laserski uklonite dioptriju zauvijek.

Putovanja su luksuzi u kojima svi uživamo. Kažu da nas svaki grad na neki način promijeni i ostavi utisak za cijeli život. Putovanje je avantura u kojem trebamo uživati, a dioptrija često zna biti veliki problem tijekom putovanja. Zato se danas sve veći broj ljudi odlučuje za lasersko skidanje dioptrije.

Putovanje nakon laserskog skidanja dioptrije

Ako mislite da će vas zahvat laserskog skidanja dioptrije spriječiti u putovanju, ne trebate se brinuti. Lasersko skidanje dioptrije potpuno je bezbolan zahvat.

  • Zahvat traje desetak minuta.
  • Potrebno je obaviti samo jedan pregled kako bi se utvrdilo jeste li kandidat.
  • Već idući dan nakon operacije možete obavljati svakodnevne aktivnosti.

Ne morate se brinuti da nakon laserskog skidanja dioptrije nećete moći otići na planirano putovanje. Štoviše, vaše putovanje bit će kvalitetnije i ljepše bez dioptrije i brige oko naočala ili leća.

Ne samo da ćete se riješiti problema oko pakiranja, gubljenja leća, zametnutih ili strganih naočala već ćete istinski uživati u ljepotama novih gradova.

U Optical Expressu smo to željeli našim pacijentima i dokazati te već gotovo godinu dana naše pacijente nagrađujemo prekrasnim putovanjima u najljepše gradove svijeta. Obišli smo Madrid, London, Lisabon, Barcelonu….. Sada je došlo vrijeme na Rim. Svi pacijenti koji tijekom veljače skinu dioptriju mogu osvojiti putovanje u Rim za dvije osobe.

Pregled za lasersku korekciju vida je 300 kuna tijekom veljače.

Više na www.opticalexpress.hr.

Pročitajte što je rekao David, pobjednik prošle nagradne igre:

Pregled i sam zahvat radio mi je Dr. Šarić koji mi je detaljno pojasnio sve te moram priznat da mi je tada i strah koji je evidentno bio prisutan i nestao. Obrazac za nagradnu igru sam naravno ispunio ali nisam ni slutio da ću baš ja biti sretni dobitnik. U Lisabon sam otputovao sa svojom suprugom koji je stvarno predivan u što sam se sada uvjerio i sa svojim novim vidom. Veliko hvala svima u Optical Exspresu te neka i dalje ostanu tako ljubazni i profesionalni!

Za sva pitanja o laserskom skidanju dioptrije slobodno nazovite naše stručnjake na broj telefona: 01/5625450, oni će vrlo rado odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo