Zdravlje

Zdravlje

Kad tijelo kaže sviđaš mi se…

Kada bi vas pitali da opišete svog idealnog partnera, možda bi uspjeli dati površan opis osobe, ali to nije niti bitno jer istraživanja tvrde da ćete znati kada ga ugledate! Koje signale trebate pratiti?

Kad je ljubav u pitanju, i muškarac i žena će osjetiti kada ju pronađu. Prema antropologinji Helen Fisher, potrebna je samo sekunda da čovjek intuitivno odluči da li ga netko privlači ili ne.

Kako bi osiguralo da prava osoba ne pobjegne, tijelo šalje signale koje će privući sugovornikovu pažnju. Saznajte kako ćete prepoznati da netko misli da ste idealan partner.

Miruj srce moje…

Umjetnost uvijek povezuje srce s romantikom, a to ima i smisla. Naime, naše srce doslovno ubrza otkucaje u prisutnosti atraktivne osobe. Znanstvenici smatraju ubrzani puls u prisutstvu lijepog stranca može utjecati na osječaj privlačnost. Već smo pisali o tome, ali za zaljubljenost nije odgovoran Kupid sa svojom strelicom, nego mozak!

Znojni dlanovi

Ako ste u blizini osobe zbog koje će vam srce automatski “poskočiti” bilo bi nabolje izbjeći stisak ruke. Znojni dlanovi su siguran psihološki odgovor na privlačnost. Poznati pod nazivom monoamin, noradrenalin i dopamin, serotonin, adrenalin i histamin u kombinaciji stvaraju osjećaj uzbuđenosti uz pojavu znojnih dlanova! Noradrenalin  je odgovoran za stimulaciju žlijezda znojnica, a s obzirom da se na dlanovima može pronaći oko 400 izlaznih kanala žlijezda znojnica po cm2 – dok ih na ostalim dijelovima tijela u prosjeku nalazimo oko 100 do 200 po cm2, dlanovi brzo postaju ogledalo seksualne privlačnosti.

Duboki glasovi su privlačniji

Opetovane studije potvrđuju da žene privlače muškarci s dubokim glasom! Boju glasa, njegovu dubinu ali i jačinu žene povezuju s privlačnošću, prijateljskim stavom, pa čak i fizičkim dojmom, pokazala je studija sa sveučilišta u Londonu. Ženama su najprivlačniji duboki i prodorni te pomalo zadihani glasovi koje doživljavaju kao idealan spoj muškosti i snage s prizvukom nježnosti.

Kopiranje pokreta

Ako partner svjesno ili nesvjesno kopira vaše geste unutar 50 sekundi, možete biti sigurni da je prihvatio flert. Kada ste u društvu nekog tko vam se sviđa i stvari teku kako ste se nadali, kopiranje pokreta se obično odvija podsvjesno. Isto tako, bez jasne namjere, kopiranjem gesta “milujete” sugovornikov ego! Studija iz 2009. godine pokazuje da se muškarcima više sviđaju žene koje pomalo kopiraju njihovo verbalno i neverbalno ponašanje.

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo