Zdravlje

Zdravlje

Kada je doista kraj (veze)?

Općenito govoreći, puno je lakše pokrenuti neke stvari, nego ih prekinuti. Isto se može primijeniti i na veze – u njih ulazimo lako a izlazimo, najčešće, jako teško.

Ostajemo u vezi jer nije ugodno niti jednostavno priznati sebi i drugima da
veza, možda i dugogodišnja, nema budućnosti. Nitko ne voli previše drame, pa
ako je partner ugodna osoba, brojni ljudi ostat će u paru iz čiste navike.

ParAko se više od pet sljedećih navoda odnose na vas, možda je vrijeme da skupite
hrabrost i konačno zatvorite ta vrata iza sebe:

1. Tko je to? Vaš partner stalno izlazi s novim, vama nepoznatim ljudima. Nova imena stalno iskaču u razgovoru.

2. Upitna budućnost. U razgovorima o vašoj budućnosti partner spominje i planove koji ne uljučuju vas. Primjerice, ekspedicija na Himalaje i planiranje potomstva baš i nisu dvije stvari koje idu ruku pod ruku.

3. Oprosti, oprosti, oprosti. Stalno se ispričavate za stvari koje nisu vaša krivnja, jer ne želite poremetiti mir u kući.

4. Samo vas dvoje? Iako ste nekada uživali u zajedničkim aktivnostima, više ne postoji ništa u čemu možete zajednički možete sudjelovati i pritom se zabaviti.

5. Nisam ti rekao? Vaš partner polako se sve više povjerava drugim ljudima nego vama. Oni su sad ti koji su upućeni u uredske drame i romanse ili financijske krize, a vi ste postali osoba koja posljednja dozna.

6. Kreveti su za spavanje. Seks je postao čista rutina. Partner vam više i nije toliko privlačan, iako druge osobe jesu, a slobodnu večer radije ćete iskoristiti za dobar odmor, nego za seks.

7. Okružujete se ljudima. Radije birate izlaske s većom grupom ljudi, nego romantični izlazak u dvoje s partnerom.

Kada je kraj?8. Izlazak s bivšima. Saznali ste je vaš partner bio na kavi s bivšom ljubavi i to vas ni najmanje ne uznemiruje. Naprotiv, čak osjećate novu dozu nade, a i vaše bivše ljubavi počinju vam izgledati sve bolje i bolje.

9. U krivu si! Vaš partner počeo je kritizirati i ispravljati vaše postupke i u javnosti i pred vašim prijateljima.

10. Ne opet! Šale kojima vas je jednom osvajao sada su vam krajnje naporne i dosadne. Zapravo, često mu znate i dovršiti dosjetku, samo da ju ne ispriča do kraja.

11. Zaboravljate godišnjice? Polako zaboravljate detalje o vašoj vezi, primjerice gdje i kako ste se upoznali, kako je izgledao prvi izlazak i sl. Posebna priča su rođendani i godišnjici – njih vjerojatno morate bilježiti na kalendaru kako biste čestitali pravu stvar na pravi datum.

12. Loši pokloni. Možda ste u početku danima razmišljali o savršenom poklonu, ali stvari su se promijenile. Sada kupujete prvi poklon koji vam se čini pristojnim, a skloni ste i zamoliti bližnje da ga kupe u vaše ime.

13. Podjela stvari. U glavi već stvarate popis zajedničkih stvari i kako ih podijeliti nakon prekida. Razmišljate i o tome gdje biste se mogli preseliti i kako financijski podnijeti teret solo života. Nema sumnje, prekid je pitanje dana – učinite to što ranije, kako biste mogli dalje nastaviti sa svojim životom.

D. Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo