Zdravlje

Zdravlje

Kako mališanima olakšati terapiju za rak?

Brazilski su liječnici smislili pametan način kako djeci olakšati kemoterapiju i ponudili im superterapiju – terapiju dostoju superjunaka.

Maligne bolesti izrazito su teške za tijelo i za duh, a kada se radi o malim bolesnicima, djeci, tada je ovaj teret još teži. Prvi korak ka ozdravljenju je pozitivan stav i uvjerenje i izlječenje, istaknut će mnogi (o utjecaju naše psihe na izljeenje raka možete čitati u kolumni Psihoonkologija doktroa energetske medicine Vlatka Kalapoša). Kako bi pomogli mališanima vjerovati u njihov lijek liječnici Centra za rak A.C.Camargo iz Brazila smislili su – inovativnu terapiju za superheroje.

Superheroji

Izradili su navlake za infuziju s lijekom sa zaštitnim znakovima Supermana, Flasha, Green Lanterna, Wonder Woman i sličnih superheroja ujedinjenih u Ligu pravde (skupina superheroja u izdanjima stripova DC Comics). Jednako tako, sjajni su liječnici sami stvorili niz stripova u kojima ovi superheroji prolaze kroz slične problema kao djeca na onkološkom odjelu bolnice. Uzimajući posebnu formulu za superheroje kako bi povratili snagu, oni ozdrave i tako bolesnim mališanima pružaju nadu i vjeru u njihovo izlječenje.

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo