Kako očijukati kao profesionalka? - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Kako očijukati kao profesionalka?

Nekima je očijukanje potpuno prirodna, normalna i najjednostavnija stvar na svijetu, no nekima baš i nije. Neke se žene uopće ne snalaze u ulozi zavodnice – bilo to planirano ili ne.

A to je šteta jer je flertanje zabavno i seksi. Ono gradi samopouzdanje i podiže raspoloženje. Bilo da želite očijukati samo iz zabave ili kako biste ciljano osvojili nekog muškarca – isprobajte neke od ovih isprobanih strategija.

kI ne, ovdje ne mislimo na treptanje okicama (iako i to može djelovati slatko, kada se dobro obavi). Mi govorimo o suptilnom flertanju kojem neće moći odoljeti i koje će ga natjerati da provodi što je više moguće vremena s vama. Kako bismo vam pomogli da se transformirate u pravu zavodnicu – donosimo vam 10 savjeta pomoću kojih ćete, ako ih usvojite, imati solidnu bazu da osvojite željenog muškarca.

1. Budite ono što jeste

Ovo je vjerojatno najvažnije imati na umu i najteže izvesti, iako se ne čini tako. Ponekad, kad koketiramo čini se kao da nam tijelo zauzme neka druga osoba – i tad počinje treptanje, poigravanje s kosom i hihotanje na sve što vam on kaže… Nemojte dozvoliti da se to dogodi, barem ne u nekoj pretjeranoj mjeri (jer svaku od nas prije ili kasnije ponese, pogotovo ako je on zgodan za poludjeti). Ako se pojavi iskra između vas dvoje to bi trebalo biti zato jer mu se dopala vaša zanimljiva osobnost, a ne zato jer podilazite njegovom egu. Samouvjereno govorite o sebi i onome što radite i što vas zanima, a ako je zainteresiran, on će vam dati do znanja.

2. Smiješite se

Tako jednostavno, a tako efikasno. Iako se to čini očitim, ne možemo ga zaobići – jedan od najboljih zavodničkih poteza je – veliki, iskreni osmjeh. Smiješite li se dovoljno? Koliko god to apsurdno zvučalo – osmjeh možete uvježbati potrebno je samo vježbati, pred ogledalom recimo. A i to bi vam mogla biti dobra terapija da se počnete osjećati još bolje u svojoj koži. Osmjehom zavedite i samu sebe.

3. Nemojte otkriti previše

Da, znamo da smo rekli da budete ono što jeste, ali to ne znači nekom slatkom tipu iste večeri kad ste ga upoznali morate ispričati da ste nedavno preboljeli groznu gripu, kako je prošao vaš posljednju seks za jednu noć ili koliko ne podnosite kada vam se dečki ne jave odmah nakon što ste s njima izašli. Budite svoji, da, ali tematika razgovora neka bude lagana, neobavezna i ne previše intimna. 

k4. Zadržite kontakt očima

Vidite onog slatkog tipa na drugom kraju prostorije? Jedan od najboljih načina da mu date do znanja da ste zainteresirani je da vas “uhvati” kako ga gledate. Kad vam se oči sretnu zadržite pogled što je dulje moguće, a zatim pogledajte prema dolje i u stranu i nasmiješite se. I već ste napravili prvi korak.

5. Potaknite “spontani” fizički kontakt

Dodir je snažna stvar. Ovlaš mu dodirnite leđa kad prolazite pored njegovog radnog stola, ili “očešite” svoju ruku o njegovu u kafiću ili klubu. Za vrijeme razgovora ga nekoliko puta nonšalantno dotaknite. Ako pokaže interes za vas, ovakva vrsta nenametljivog dodirivanja će mu pasati. Ako osjetite da se povukao i malo udaljio – nemojte ga više dodirivati. Isto tako važno je znati da je bolje za početak ne pretjerivati s fizičkim kontaktom. Vješanje po nekome djeluje neukusno i kao da ste očajni – a to je etiketa koju definitivno ne želite. Umjesto da mu sjednete u krilo – dodire radije svedite na minimum – ali ih strateški rasporedite. Ako on kaže nešto smiješno, nagnite se malo bliže k njemu i lagano i nakratko ga dodirnite po ruci ili nozi.

6. Zavrtite stopalom

Diana Kirschner, psihologinja i autorica knjige „Ljubav u 90 dana“, predlaže mrdanje stopalom. I to navodno stvarno pali. Kad sjednete, prekrižite noge i zavrtite stopalom u njegovom smjeru (naravno, tako da on to primijeti). Ako je zainteresiran shvatit će poruku.

7. Šapćite

Ako ste u prepunom klubu ili na nekoj zabavi gdje je glasna muzika i svi viču, nagnite se prema njemu i šapnite mu nešto ne uho. To je odličan izgovor da mu se približite. Nakon nekoliko minuta intimnog šaputanja, nemojte se iznenaditi ako vam predloži da napustite zabavu i odete nekud zajedno na mirnije mjesto.

k

8. Potaknite njegov interes

Ako ga gledate već neko dulje vrijeme, amo nikako da se odvažite – saznajte što voli, pa se malo “educirajte” o tematikama koje ga zanimaju (sportu, glazbi, automobilima…). Čak i diskutirajte o njima iz suprotnost stajališta. On će uživati u ovakvim razgovorima. I, vjerujte nam – odmah ćete mu porasti u očima.

9. Imajte svoj “ulet”

Isfurani uleti ponekad pale. Zamolite ga da vam da da pogledate njegov mobitel. Nakon kratkog pregledavanja recite mu: “Lijep je, ali mu fali jedna stvar. Moj telefonski broj.” U najgorem slučaju oboje ćete se nasmijati vašem uletu – u najboljem dat ćete mu svoj broj.

10. Budite izravni

Ponekad je najbolji način da nekome date do znanja da vam se sviđa – da budete izravni. A to je posebice korisno ako tražite nekog samo za kratkotrajnu aferu. Dajte mu do znanja da ste voljni, željni i spremni. Ako je zainteresiran uskoro ćete već biti u horizontali.

 

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo