Zdravlje

Zdravlje

Kako preživjeti prvi dan na novom poslu?

Prvi radni dan na novom radnom mjestu može biti jednako zastrašujuć kao i prvi dan škole. Stoga, budite hrabri i sigurni u svoje znanje.

Vaša reputacija u novom radnom okružju ovisi o pozitivnom dojmu koji morate ostaviti na nove suradnike i šefa. Kako bismo vam olakšali novi početak, za vas smo pripremili nekoliko korisnih savjeta. Samo hrabro, vi to možete!

Prvi dojam je važan

Prvi je dan novom poslu posvećen ostavljenu što boljeg dojma. Ako zakasnite – svi će vas zapamtiti po toj činjenici. Zato radije dođite nekoliko minuta ranije. Dakle, najvažnije je da na poslu na vrijeme i prikladno obučeni.

Pamtite imena

PosaoAko imate problema s pamćenjem imena, nekoliko dana prije posla saznajte s kim ćete raditi. Potrudite se zapamtiti ta imena. Kada upoznate nove kolege, ponovite njihova imena nekoliko puta u svojoj glavi. Na taj ćete ih način lakše upamtiti.

Impresionirajte odjećom

Ne znate što obući? Pokušajte doznati pravila oblačenja u novoj firmi i to prije prvog radnog dana. Ako do te informacije ne možete doći, jednostavne hlače i košulja najbolji su izbor. Sa sobom možete ponijeti laganu vestu i formalnije cipele, kako biste se mogli presvući, ako to službena pravila poslovnog oblačenja nalažu. Važno je znati se uklopiti.

Modna „prva pomoć“

Kako bi tijekom dana izgledali besprijekorno, u ladici ili ormaru uvijek imajte svoju malu “prvu pomoć”. Neka se u njoj nađu: pribadače, šivaći pribor, odstranjivač mrlja i dodatne čarape ili najlonke. Tako ćete, ako naiđe problem, uvijek biti spremni.

Poslovna večera u zadnji trenutak?

Upravo bi zbog ovoga svaka žena u ladici trebala imati cipele s visokom potpeticom i dodatke poput šminke i nakita. Ovako ćete uvijek izgledati svježe i uredno.

 

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo