Zdravlje

Zdravlje

Kako se svidjeti nekome već prilikom prvog susreta?

Svejedno ako je cilj upoznati novog partnera ili novog prijatelja, evo malog trika koji će pomoći: podijelite osmjeh, kaže nova studija koja se bavi proučavanjem osobnosti i pojedinačnih razlika.

Nakon analize gotovo 5,500 socijalnih interakcija, istraživači sa sveučilišta George Mason saznaju da smijeh podjeljen sa drugom osobom u ovom trenutku, znači puno za budućnost tog odnosa.

Prijateljstvo

Da je smijeh temelj svakog dobrog odnosa, to nije tajna niti nova vijest, ali da današnji hihot može utjecati na dogovor koji će se dogoditi nakon mjesec dana, je potpuno nova informacija, napominje autor studije Todd Kashan, profesor na George Mason sveučilištu te dodaje: “Smijeh je jedan od onih reakcija koji nam kazuje da je netko zainteresiran za nas i za ono što imamo reći”.

Todd Kashan objašnjava kako današnji osmjeh utječe na stvari koje će se dogoditi za mjesec ili dva “To je ono što zovemo efektom/učinkom prelijevanja. Nakon smijeha, nešto se mijenja u našim stavovima i mi se učimo očekivati dobrohotnost i ponašati se kao da je to zaista tako.”

A. A.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo