Zdravlje

Zdravlje

Koliko partnera morate “proći” prije onog pravog?

Sjećate li se vremena kada ste se kao tinejdžeri zaljubili preko ušiju u nekoga i zaklinjali se na vječnu ljubav, a roditelji su vas upozoravali kako je bolje da se malo strpite s ozbiljnim stvarima? Njihova je deviza bila kako vaš partner vjerojatno nije “onaj pravi” jer bez iskustva ne možete donijeti pravu odluku.

Baš kao što u filmu “Koji je tvoj broj?” Anna Faris zbraja i oduzima s koliko je sve muškaraca bila i koji od njih zapravo bio onaj pravi, tako istraživači Sveučilišta Indiana nude rješenje za dilemu s koliko biste partnera trebali biti prije no što se odlučite skrasiti.

“Suočeni s ovom dilemom, najbolja strategija za odabir bračnog partnera je izlaziti s dovoljno ljudi kako biste ustanovili osnovne standarde, a zatim se skrasiti sa sljedećom osobom koju sretnete koja premaši ljestvicu”, objasnio je Peter Todd, voditelj studije. Prema njegovoj formuli to je partner broj 12!

Nakon što ste izlazili s 12 osoba, šanse su da imate dovoljno podataka kako biste zaključili koje su to kvalitete i vrline koje želite vidjeti u svom partneru.

“Statistički govoreći, to je točka kada osobe koje se žele skrasiti jednostavno okončaju potragu te završe sa sljedećom osobom koja ispuni (ili premaši) njihova očekivanja”, objasnio je Todd.

Prema njemu, ako ste izlazili s više od 12 osoba, tada ste vjerojatno preizbirljivi, no ako vaša “kolekcija” sadrži manji broj partnera, a niste još upoznali onog pravog, tada slobodno tražite još malo.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo