Zdravlje

Zdravlje

Ljubavni trokut – i kako se nositi s njime?

Svatko od nas barem je jednom bio dio ljubavnog trokuta. Ukoliko nije, barem ga je vidio uživo, na filmu ili je čuo za njega…

Sam pojam ljubavnog trokuta dovodi do raznoraznih dilema, rasprava i često na kraju razočaranja za svo troje ili barem jednu osobu. Naime, najgora moguća situacija je kada znate da niste jedini te da uz vas vaš odabranik ima još nekoga. Ostajete povrijeđeni, često zbunjeni neočekivanom situacijom i ne znate što učiniti u tom trenutku.

Postavit ćemo moguće sve tri situacije u ovom slučaju.

Vi ste inicijator

Ukoliko ste vi ti koji imate dvije osobe, vrijeme je da ozbiljno razmislite o svojim postupcima. Možete ostati bez obojice, osim toga, to je najnemoralnija stvar u povijesti ljubavi. Jeste li svjesni koje posljedice vaše ponašanje može imati na svo troje? Zapitajte se što zapravo vi želite od cijele priče i je li to sve zaista vrijedno toga da na kraju povrijedite sve oko sebe. Samo zato što je vama zabavno, drugima zaista nije. Osim toga, istina najčešće izađe na vidjelo u trenucima kada najmanje očekujete. Svojim postupcima djelujete sebično i nehumano.

Vi ste druga osoba – i znate prvu osobu

Smatrate da nikako nije u redu to što radite, ali srce ne bira i nadate se kako ćete jednoga dana doći na prvo mjesto. Pokušajte racionalno razmisliti koliko vrijedi čekati. Što očekivati od čovjeka koji se ne može odlučiti između dvije osobe? Budite prvi koji će prekinuti ljubavni trokut bez obzira koliko bili zaljubljeni. Ne treba vam to u životu, vrijeme je da okrenete novu stranicu.

Vi ste prva osoba

Vi ste tek saznali da postoji još netko, a mislili ste da ste jedini. To je zaista najgora situacija koju možete iskusiti. Saberite se i ne tražite izlike. Za ljubav je potrebno dvoje. Ukoliko vam to partner ne može pružiti, vrijeme je za nekog novog. Nemate za čime žaliti. Jedino kome može biti žao je njemu, odnosno njoj. Ona je vama napravila uslugu jer je razotkrila s kakvom ste osobom imali posla.

Neke žene često ostaju u takvim vezama zbog raznoraznih životnih situacija i razloga od kojih su najčešći djeca, brak, neimaština i, najgore od svega, strah. Vi niste zaslužili da vas se tako tretira. Ne dopustite netko od vas pravi budalu. Jedino što ste tražili je ljubav i iskrenost. Ukoliko to ne možete dobiti, ne okolišajte. Svijet je pun dobrih ljudi. Vi ste, eto, naletjeli na nekoga tko vam ne može pružiti što je osnovna ženska potreba. Takvo što vam ne treba.

U kojoj god da se situaciji nalazili, najbolje je da izađete iz nje. Nitko ne voli dvolične osobe i kada se sjedi na dvije stolice. Ukoliko ste inicijator, postavite se u poziciju osoba s kojima imate odnose. Ne bi vam se svidjelo, to je sigurno. Zar je zaista potrebno da svi pate zbog ljudske sebičnosti?

Ukoliko ste druga osoba, ne oklijevajte. Zaljubljenost je lijepa, ali ako postoji još netko i ako to traje, zapitajte se hoće li uopće ikada prestati. Ne postoji ništa moralnije od pobjede nad samim sobom, a to jedino možemo postići istinom i suočiti se s problemom.

Izvor: Žena.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo