Muči vas visoki tlak? Obavezno probajte sok od ananasa i cikle jer pomaže!

cikla, Shutterstock 290385887

Ovaj napitak je efikasan način za snižavanje krvnog tlaka, zbog sastojaka koji se u njemu nalaze.

Ananas obilujem kalijem i natrijem koji pomažu u održavanju normalne razine krvnog tlaka, prenosi 1mhealthtips.com

Znanstvenici sa sveučilišta Queen Mary u Londonu su došli do saznanja da pacijenti s visokim krvnim tlakom koji su pili sok od cikle pokazuju nevjerojatan napredak u snižavanju krvnog tlaka. Jedna druga studija zaključuje kako su za to vjerojatno zaslužni nitrati u soku koji snižavaju krvni tlak u roku od 24 sata.

Ustanovili su kako nitrati iz soka cikle mogu učinkovito djelovati na krvožilno zdravlje tako što povećavaju razinu dušikovog oksida u krvi. 

Umorni ste, vrti vam se, kratak vam je dah? Ovo su simptomi deficita željeza

Cikla

Kao i svaka druga superhrana, cikla je puna antioksidanata i bogata je željezom, borom te folnom kiselinom. Betalain, koji cikli daje tamnu boju, još je snažniji antioksidant nego polifenoli. Znanstvenici se nadaju kako bi sva blagodat cikle mogla pomoći ljudima da uvide kako se određene česte bolesti, poput visokog krvnog tlaka, mogu spriječiti uravnoteženom prehranom. Još od davnina je cikla smatrana ljekovitom biljkom. Zbog njene intenzivne crvene boje i vrijednih sastojaka liječnici su je preporučivali za obnavljanje krvi. Željezo iz cikle je moćno sredstvo za čišćenje organizma od toksina i izgradnju krvi. Upravo zbog toga cikla je efikasna u liječenju mnogih bolesti, uzrokovanih toksinima. Ciklu možete jesti na salatu, skuhanu ili sirovu.

Bučino ulje - snizuje loš kolesterol i štiti od srčanožilnih bolesti

Ananas

Zbog vitamina C, sok od ananasa sjajan je za očuvanje srca zdravim, a istraživanja iz Finske i Kine utvrdila su kako unos veće količine vitamina C umanjuje rizik od koronarne bolesti srca. Valja napomenuti i kako ananas održava normalan krvni tlak.

Potrebni sastojci:

  • 1 šalica mlijeka od badema
  • 1 ½ šalice nasjekanog svježeg ananasa
  • ½ šalice svježeg soka od naranče
  • ½ narezane kuhane cikle
  • ¼ šalice nasjeckanih stabljika celera

Priprema: Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok se ne pretvori u gusti sok. Servirajte i uživajte u okusu!

Ana A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!