Zdravlje

Zdravlje

Muškarci se zaljubljuju brže od žena

Muškarci se mogu zaljubiti već za 8 sekundi, dok je ženama potrebno nešto više vremena! Što se pogled muškarca duže zadržava na ženi tijekom prvog susreta, to je njegov interes veći.

Stoga, ako “promatranje” traje samo nekoliko sekundi, to znači da nije pretjerano zainteresiran. Međutim pogled dug 8,2 sekunde i duži od toga, znači da je muškarac zaljubljen preko ušiju.

par romanticniIstraživanja su također pokazala da ovo pravilo za žene – ne vrijedi! Pripadnice ljepšeg spola promatraju muškarca bez obzira na to sviđa li im se on ili ne.

Tijekom istraživanja skrivene kamere pratile su pokrete očiju 115 studenata u razgovoru sa grupom glumica i glumaca. Studenti su zatim trebali rangirati svoje sugovornike po stupnju privlačnosti.

Muškarci su u prosjeku gledali 8,2 sekunde u žene koje su im se svidjele, a samo 4,5 sekundi u one koje su im se činile manje atraktivnima. S druge strane, studentice su sve muškarce promatrale jednako dugo.

Muškarci u potrazi za partnericom koriste kontakt očima, dok žene više strahuju od privlačenja neželjene pažnje, zaključili u stručnjaci.

D.Š.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo