Zdravlje

Zdravlje

Nova veza nakon razvoda!

Nakon kraja duge i važne veze, pogotovo ako se radi o braku, ideja o ponovnom izlaženju može biti zastrašujuća. Situacija se dodatno komplicira ako se radi o samohranim roditeljima koji su “ponovno na tržištu” ili o osobama koje su dugo samci.

OdmorKako prebroditi početni strah i istovremeno spriječiti moguće probleme? Donosimo nekoliko savjeta za uspješan početak nove veze!

Dajte si vremena za oporavak! Nova veza traži i emotivni i mentalni angažman, pa je važno ne ulijetati u ništa iz pogrešnih razloga. Uzmite dovoljno vremena kako biste prebrodili razvod. Ako vam je to potrebno, obratite se za pomoć stručnoj osobi. Pobrinite se da su vaši najbliži – prijatelji i obitelj – u svakom teškom trenutku uz vas. S vremenom ćete se potpuno oporaviti, i moći prepoznati kada ste spremni za novo iskustvo. Najgore što možete učiniti je uletiti u vezu ako za nju niste spremni niti psihički niti fizički”

Samopouzdanje je u vama!  Razvod jako utječe na vlastito samopouzdanje. Partneri često sebe krive za prekid, traže razloge iza svađa i nerazumijevanja ili padaju u depresiju. Ovakva ponašanja sigurno ne doprinose vašem zdravlju, ali ni ne djeluju posebno privlačno drugim osobama. Ponovno, uzmite dovoljno vremena kako biste riješili unutarnje dileme, a do tada se počastite malim darovima. Nova frizura, opuštanje u spa centru ili nova odjeća itekako mogu popraviti dan i podići samopouzdanje.

IzlazakPočnite aktivnije živjeti! Proširite krug poznanstava – potrudite se upoznati nove ljude i intenzivirati društveni život. Ukoliko ste ranije živjeli na relaciji posao-kuća, zamolite prijatelje da vas upoznaju s novim ljudima, ili iskoristite prednosti interneta. Što se više krećete među
ljudima, veća je šansa da ćete upoznati nekog posebnoga. A čak i ako romantična
povezanost nije prisutna, i dalje možete voditi
zabavan i aktivan život.

Razgovarajte s djecom! Ako
izlazite s novom osobom, a imate djecu iz prethodne veze, situacija je dodatno nezgodna. Probajte novog partnera, u početku, držati dalje od kuće – barem dok ne ustanovite radi li se o osobi s kojom ste spremni provesti više vremena.
Zadnje što želite je zbuniti djecu ako nova veze ne krene željenim putem.
Jednom kad se oboje uvjerite da je veza ozbiljna, tek tada organizirajte upoznavanje. Jednako kao i kod razvoda, djeci, posebno ako su mala, objasnite novu situaciju.

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo