Zdravlje

Zdravlje

O čemu si lažemo?

Jeste li uvijek govorili istinu o svojim bivšima? O razlozima zašto više niste zajedno, tko je tome kriv ili koliko bivšim imate u svojoj “kolekciji”…

Čini se kako svaka druga žena nije mogla reći pravu istinu o tome koliko se muškaraca našlo u njihovom krevetu prije sadašnjeg, no nisu ni muškarci bez putra na glavi. Naime, žene obično smanje broj bivših partnera i podijele stvarni broj za tri, dok muškarci preuveličaju svoje osvajačke sposobnosti i u pravilu pomnože broj bivših partnerica sa tri.

Zašto si lažemo?

Prema britanskom istraživanju kojeg je nad preko 1360 osoba proveo modni portal My Celebrity Fashion, čak 78 posto ispitanica je priznalo kako laže o broju bivših partnera kako bi se prezentirale u boljem svjetlu u razgovoru s potencijalnim budućim ili kako ne bi povrijedile osjećaje partnera.

Iznenađujuće, znatno više žena laže novim ili potencijalnim partnerima o razlozima prekida veza iz prošlosti nego o svojoj težini, dobi ili veličini grudiju. Tako će i 33 posto žena lagati o tome koliko su spremne potrošiti u šopingu, usporedno s 18 posto žena koje ne žele otkriti svoje prave godine.

O čemu žene lažu partnerima:

1. O broju bivših partnera – 52 posto
2. O razlogu prekida – 38 posto
3. O cijeni svoje odjeće – 33 posto
4. O poslu – 28 posto
5. O svom stanju na bankovnom računu – 25 posto
6. Dobi – 18 posto
7. Varanju partnera – 16 posto
8. Težini – 12 posto
9. Veličini grudiju – 9 posto
10. O prirodnoj boji kose – 5 posto

“Svatko laže, no moramo znati kada je u redu to činiti, a kada nije. Možda je u redu reći da vam se sviđa frizura prijateljica, ako vam se zapravo ne sviđa, jer je bijela laž dobra za prijateljstvo. Ali laganje kako biste izbjegli životne izazove može naštetiti i imati dugoročne posljedice. Kod nekih može čak i dovesti do kompulzivnog ponašanja, s obzirom da jednu neistinu moraju pokrivati mnoge laži“, savjetovala je Karen Pine, profesorica razvojne psihologije na Sveučilištu u Hertfordshireu, komentirajući jedno slično istraživanje o laganju.

Lažete li vi zbog nečega ili se trudite biti iskreni?

 K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo