Osvojite ga šapatom! - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Osvojite ga šapatom!

Dobra novost: da biste osvojili muškarca, ne trebaju vam mjere vrhunske manekenke i prirođeni seksipil, već baršunast glas. Prema jednom istraživanju, čak trećinu muške populacije moguće je osvojiti običnim šaptanjem!

Istraživanje provedeno na uzorku od 2500 ispitanika govori kako 12.5 posto muškaraca priznaje da ih osvaja topao i ugodan ženski glas, a 18.3 posto izjavilo je da je glas ono što ženu čini seksipilnom. Znači da trećinu muške populacije možemo osvojit običnim šaptanjem. I to često neovisno o fizičkom izgledu. Kad bolje razmislimo, to nije tako iznenađujuće. Samo glas može prenijeti naše najdublje nijanse u osjećajima, a postaje najzavodljiviji upravo kad izražava istinske osjećaje.

kKako vlastiti glas pretvoriti u instrument zavođenja?

Treba pripaziti na jačinu glasa, ton i ritam, ali i na disanje, te na pauze. Ne podižite glas da biste privukli pažnju: previsok glas izaziva oprez i sumnju, dok je nizak, topao glas mnogo zavodljiviji. Između ostalog i zato što se može povezati s trenucima bliskosti ljubavnog odnosa.

Vježbom do savršenstva

Da biste postigli što želite, dovoljno je malo vježbe. Izvrstan način da kontrolirate jačinu glasa je da svaki dan čitate na glas novine ili neko drugo štivo. I ritam glasa može postati zavodljiv. Pod uvjetom da se doima prirodno, da je polagan i ujednačen, jer u protivnom može biti neugodan. Evo kako možete raditi na ritmu: duboko dišući, polagano ispuštajte najprije samoglasnike, a zatim suglasnike i na kraju kratke rečenice. Kako ritam postaje ujednačeniji, glas će biti sve skladniji, poput pjesme.

Pravilno disanje

Važno je naučiti disati dijafragmom. Površno disanje glas čini kreštavim i neprirodnim. Iskušajte ovu vježbu, koju često koriste glumci. Dok ležite, na dijafragmu stavite knjigu: pokušajte ju podići dok udišete i spustiti dok izgovarate rečenicu. Tijekom razgovora, nakon svake rečenice napravite pauzu od nekoliko sekundi i duboko udahnite.

Kad ovladate ovim tehnikama, spremi ste za zavođenje šapatom. Uspjeh je zagarantiran!

K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo