Zdravlje

Zdravlje

Ovu grešku nikada ne radite pri kupovini namirnica – pomoći će vam da ostanete vitki

Shutterstock

Kupiti prave namirnice koje puno ne koštaju je ponekad težak zadatak. Isto se tako čini da je ponekad nemoguće hraniti se uvijek zdravo.

Kupovina i planiranje odmora ipak može proći i lakše ako imate strategiju. Savjete koji vam pritom mogu pomoći donosi Carrie Bonfitto, stručnjakinja za kupovinu i hranu.

Prema njenim riječima, jedna je velika greška koju njeni klijenti stalno ponavljaju, a sprečava ih da jedu zdravo ili održavaju zdravu tjelesnu težinu.

“Kupovina bez popisa namirnica, ili nepridržavanje te liste mogu lako dovesti do toga da kupite sve što vam se svidi. Kupovina bez popisa znači da vjerojatno ne planirate obroke za tjedan pa kupujete previše. Jasno da to može voditi do prejedanja“, ističe Bonifitto.

Ako unaprijed planirate obroke i uvijek prema tome radite popis za kupovinu može uvelike pomoći da razvijete strategiju i da u dućan dođete pripremljeni.

Drugi vrijedan savjet bi bio da planirate obroke koji imaju iste namirnice, što će skratiti vrijeme pripreme a i nećete morati razmišljati o tome hoće li se koja namirnica pokvariti prije nego je stignete iskoristiti. Iako je odlazak u kupovinu bez popisa velika greška, što bi trebalo na tom popisu biti a da vam pomogne pri pripremi obroka i da organizmu nudi nutrijente te da je zasitno?

Kakvog biste ljubimca trebali imati? Evo što kaže horoskop – koja vam životinja najbolje odgovara

“Veliki sam obožavatelj zdravih namirnica u smočnici, pa se kod mene uvijek može naći ukiseljena cikla, artičoke, krastavci, paprike, masline, tuna, grah i orašasti plodovi. Često ove namirnice previdimo kada smo u dućanu, ali one pružaju puno nutrijenata a vi ne morate trošiti sate na pripremu“, pojašnjava.

Kuhanje zdravih obroka koji ne samo da su ukusni nego su i pristupačni, nije nemoguća misija. Najveća greška je odlazak u kupovinu bez pripreme pa je upravo ona ključ.

A. A.

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo