Zdravlje

Zdravlje

Poliklinika Sokol: rješenje za zdravu i lijepu kožu

Poliklinika Sokol je centar za dermatovenerologiju i nove metode u medicinskoj kozmetologiji. Djeluje uz dugogodišnje iskustvo i tradiciju liječenja dr. Jadranke Sokol.

Koža je najveći organ našeg tijela; ona signalizira što se u organizmu događa, na njoj se sve vidi, a njeno liječenje povezuje razne grane medicine. Liječenje kožnih bolesti je izazov koji nas ispunjava.

Poliklinika Sokol je centar za dermatovenerologiju i medicinsku kozmetologiju. U odlično opremljenom prostoru u sjeverozapadnom djelu grada obavljaju se specijalistički pregledi djece i odraslih, dijagnostika i praćenje madeža dermatoskopom, uklanjanje kožnih tumora, alergološko testiranje, liječenje akni, uklanjanje dlačica laserom, mezoterapija, popunjavanje bora hijaluronskom kiselinom, kemijski pilinzi, tretmani oblikovanja tijela i ostale kozmetičke usluge.

Akne – vječni problem ili ne?

Jedna od najčešćih bolesti kože su Acne Vulgaris. Iako 70-80 posto bolesnika pripada dobnoj skupini od 11 do 25 godina, akne imaju i odrasli, a neki i cijeli život. Akne nisu samo kozmetički problem.

Liječenje bolesnika s aknama zahtijeva individualan pristup, a uvijek uključuje kompletan pregled, potrebnu laboratorijsku obradu te plan terapijskih postupaka. Uz suvremenu medikamentoznu terapiju, primjenu dermatološkog čišćenja kože (tzv. mikrokirurgiju akni) tamo gdje je potrebno te pravilnu njegu, mogu se postići vrlo dobri rezultati.

Kemijski piling

Kemijski piling predstavlja popularnu metodu koja u rukama iskusnog praktičara može biti dobro sredstvo za uklanjanje znakova fotostarenja kože, kao što su staračke pjege, neravnomjerna pigmentiranost kože, plitke ožiljkaste promjene i bore. Također pomaže u liječenju mikrocističnih akni te kod hidratacije kože. Primjenjuju se različite kiseline, a u posljednje vrijeme se ponovno navode i pozitivni učinci krioterapije.

Poliklinika Sokol

Mezoterapija

Mezoterapija je alopatska tehnika kojom se injekcijom u kožu unose provjereni i registrirani sastojci koji su kompatibilni s kožom. Tako se liječe i alopecije, celulit i prevenira starenje kože. Mezoterapiju provodi liječnik koji je završio potrebnu edukaciju.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo