Zdravlje

Zdravlje

Prebolite ga u 7 koraka

Gotovo je, vaša veza je pukla, on je otišao, a vi se nikako ne možete nositi s tom boli…

Na sve ga načine pokušavate zaboraviti, svako malo se sjetite sitnica koje ste zajedno radili, riječi koje je šaputao, kako ste se smijali…

prekidPaničarite, napravili biste sve samo da se vrati. Takve misli i sjećanja  samo će vas izjedati iznutra ako im se ne oduprete. Evo što možete učiniti:

1. Popričajte s prijateljima.

Iako ćete misliti kako se vaša veza nikako ne može usporediti s njihovima, sigurno ćete dobiti pokoji koristan savjet. Bitno je da netko objektivno procijeni situaciju.

2. Ne javljate mu se! Nema SMS-ova, e-mailova, telefonskih poziva kako biste “samo” čuli kako je, plače li i on kao vi ili je već okrenuo novu stranicu. Iako ste navikli na njegovu prisutnost, te vam je bio najbolji prijatelj dugo vremena, ovo je bitno razdoblje koje morate proći i “očistiti” se njega.

3. Skinite ga s pijedestala. Nemojte ga idealizirati i zaljubljeno se s nostalgijom prisjećati svih sretnih trenutaka. Umjesto toga, prisjetite se svih ružnih trenutaka. Sjetite se oko čega ste se svađali, koji je bio razlog vašeg prekida i što vam se nije sviđalo na njemu. Uložite malo negativnosti kako bi na kraju dobili pozitivu. Sigurno se možete sjetiti barem deset stvari koje ste mrzili na njemu.

napišite pismo4. Daleko od očiju, daleko od srca. Nemojte izlaziti na ista mjesta gdje izlazi on ili njegovo društvo. Istina, vas nitko živ neće moći dobiti van jer će vam sladunjava romantična komedija sa šalicom suzama natopljenog kakaa biti privlačnija od izlazaka, ali natjerajte se i izađite iz kuće. Vidjet ćete da se svijet neće srušiti.

5. Sročite svoje osjećaje na papir. No, napisano nemojte poslati poštom! Napišite  koliko ste povrijeđeni, kako više ne vjerujete u ljubav, ma’ napišite i da je budala! Sve što vas muči. Ponavljamo, napisano je za vaše oči, ne njegove.

6. Bacite sve stvari koje vas podsjećaju na njega. Ako imate akumuliranih plišanaca, knjiga ili CD-a koje više ne možete smisliti, nemojte ih doslovce baciti, nego darujte u lokalni Caritas.

7. Iskoristite svoju slobodu. Upišite se na neki tečaj koji ste oduvijek željeli pohađati, ali niste našli vremena za njega. Tečaj stranog jezika, radionica izrade nakita, tečaj šivanja ili kuhanja. Ujedno ćete upoznati nove ljude, a novi ljudi su novi utjecaji i pozitivna energija u vašem životu.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo