Zdravlje

Zdravlje

Razlika u godinama u vezi

Kaže se da su godine samo broj i da u ljubavi one nisu važne. Tajna uspješne veze krije se u mnogo drugih stvari koje su važnije od životne starosti partnera, ali kada se radi o velikoj razlici u godinama, svatko ima svoje mišljenje o tome. Društvo u kojem živimo sklono je osuđivanju svakog odstupanja od nečega što se smatra normalnim.

Iz muškog kuta: Je li mlađe zaista slađe?

Prema statistici, u posljednjih sto godina većina brakova imala je tri do pet godina razlike, što se smatra najpoželjnijom razlikom, ali razlike od 15 i više godina nikad nisu bile rijetke, kao što nisu ni danas.

Danas se mladost i ljepota cijeni više od svega, a i seksualna privlačnost najčešće se povezuje s mladošću. Veze starijih muškaraca i puno mlađih žena oduvijek su bile puno više prihvaćene od veze u kojoj je žena starija od partnera. Poznati i slavni, a najčešće iznimno bogati muškarci kao što su Donald Trump, Michael Douglas, Harrison Ford i mnogi drugi poznati su po svojim vezama s puno mlađim ženama, dok su Madonna, Demi Moore i Jennifer Lopez komentirane u medijima kao nešto ekstravagantno.

Veze koje su obilježene velikom razlikom u godinama često prate predrasude okoline. Za osobe koje privlače stariji partneri, obično se smatra da u njima traže roditeljsku figuru. Privlačnost između dvoje ljudi nastaje zbog mnogo drugih razloga, a godine nemaju toliko veliku ulogu u tome, posebno zato što je nečija starost stanje duha.

Zrelost ne mora biti povezana s godinama, a osoba od 30 godina može biti kompatibilna s nekim od 50 ukoliko je njihova zrelost na istoj razini, što ovisi o njihovim životnim iskustvima, osobnim ciljevima i razmišljanjima o životu.

Izvor: She.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo