Zdravlje

Zdravlje

Reiki – liječenje energijom

Jeste li skloni alternativnim načinima liječenja? Stara japanska tehnika reiki iscjeljuje dodirom i energijom, a ključno je da pacijent sam vjeruje u uspjeh tretmana.

Reiki je japanska tehnika iscjeljivanja polaganjem ruku na tijelo koja relaksira i potiče zdravlje. Bazira se na teoriji da životna energija protječe kroz nas i čini nas živima. Ako je životna energija slaba, lako dolazi do bolesti i tegoba uzrokovanih stresom. S druge strane, ako je energija visoka osjećamo se dobro i zadovoljno.

Utemeljitelj reikija je japanski doktor Mikao Usui. On je davne 1922. godine za vrijeme meditacije doživio energiju visoke frekvencije i prihvatio svoje iscjeliteljske moći.

Reiki je jednostavna, prirodna i sigurna metoda iscjeljenja koju svi mogu koristiti. Pridonosi uspostavljanju smirenosti i blagosti. Primjenjuje se bez opterećivanja, relaksacijom tijela i smirenjem uma blagom meditacijom, te polaganjem ruku reiki majstora. Ugodna, smirujuća toplina koju pacijent osjeća znak je dobrog rezultata.

Iako psihijatri ovu tehniku smatraju vrlo korisnom, pripazite na nestručna tumačenja kojima se služe neki reiki majstori. Ako stvarate pozitivne mentalne slike tijekom reiki tretmana, učinak se pojačava.

Reiki tehnika pokazala se uspješnom u liječenju gotovo svih bolesti i tegoba. Vrlo je korisna i u kombinaciji s drugim medicinskim i terapeutskim tehnikama.

Maja Popović

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo