Zdravlje

Zdravlje

Sedma godina nije kritična – treća je!

U većini veza postoji razdoblje kada se odnos počinje hladiti, a razdoblje “medenog mjeseca” završi. Ta famozna “sedma godina” stigla je na reviziju!

Naime, istraživanje provedeno nad 2000 britanskih parova s dugim stažom pokazalo je kako leptirići u trbuhu i zaluđenost nestaju u trećoj godini veze. Zahvaljujući suvremenom, stresnom načinu života, brzina kojom se romantika topi iz naših života je veća nego ikad prije, tvrde istraživači.

Što se promijenilo?

Nakon treće obljetnice veze, partneri se sve više uzimaju zdravo za gotovo, potroše 2,7 sati tjedno u svađi (na početku veze je to bilo 1,2 sata), a aktivnosti u spavaćoj sobi se u većoj mjeri svode na – spavanje!

Parovi s najmanje tri godine staža seksaju se 30 posto manje nego kao na početku veze, a preko polovice priznaju kako moraju isplanirati intimne trenutke i uvrstiti ih u svoj raspored, pokazalo je britansko istraživanje.

Ako postoje neke partnerove navike koje smatrate neodoljivima na početku veze, pripremite se na hladni tuš – ispitanici koji su prešli treću godinu tvrde kako ih izluđuje tuđe debljanje, škrtost, hrkanje i pretjerana “izloženost svojti”. Razmislite o ovome prije nego se obvežete na tjedne ručkove kod vaših roditelja.

“Dulji radni dani u kombinaciji s novčanih problemima su jasno ostavili traga na modernim vezama i primjećujemo trend solo praznika ili vikend putovanja bez partnera kako bi se oživjela romantična iskra”, objasnila je Judi James, voditeljica istraživanja kojeg je naručio filmski studio Warner Brothers ususret premijeri filma “Hall Pass” – komediji o bračnim problemima.

K. Horvat

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo