Stisni me nježno - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Stisni me nježno

Ponekad su Vaše tegobe rješive jednostavnim, ali ciljanim – dodirom.
Ukoliko patite od nesanice ili bolnih menstruacija, možda je refleksologija vaša nova prijateljica!

Spavajte bolje
Kako biste se što kvalitetnije naspavali, masirajte oba nožna palca prije lijeganja u krevet. Točka koja se nalazi odmah ispod vrha palca predstavlja pinealnu žlijezdu koja regulira hormon spavanja zvan melatonin. Masiranjem ostatka palca tijelo će osloboditi endorfine koji će vas opustiti.

Ublažite simptome PMS-a
Ako za vrijeme menstruacije imate izražene grčeve, pritisnite lagano područje oko gležnja. S drugom rukom pritisnite sredinu nožnog palca na istoj nozi. Ovaj tretman će smiriti jajnike i maternicu, a također i hipotalamus žlijezdu koja regulira razinu hormona.

refleksologijaRiješite se problema sa sinusima
Ako imate problema sa sinusima ili često patite od glavobolja, prstima polagano i čvrsto vršite pritisak na nožne prste obje noge. Pomoću ove metode pročistit ćete nosne puteve, ali i osloboditi se glavobolja koje se mogu javiti kod ovakvih začepljenja.

Pokrenite se
Razinu energije možete podići masiranjem donjeg dijela stopala, malo prije pregiba. Ovo područje predstavlja adrenalinsku žlijezdu koja tijelu daje potrebnu količinu snage.
Refleksologija je drevna vještina liječenja koja se temelji na načelu refleksnih zona na stopalima, dlanovima i ušima, a koje odgovaraju svim dijelovima tijela, organima i žlijezdama.

D.Š.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo