Zdravlje

Zdravlje

Što sve privlači žene?

Vjerovali ili ne nisu samo David Beckham ili Johnny Depp univerzalno neodoljivi ženskom spolu. Postoje određene, suptilnije karakteristike muškaraca koje su jako, jako seksi.

Vjerojatno svoj jedinstven, pomalo čudan izgled ne smatrate prevelikim jackpotom po pitanju privlačnosti, ali upravo to može biti jedna od stvari koje se sviđaju ženama. Neke karakterne crti šalju dublju privlačnost, tajnovitost ili odmak od uobičajenoga.

Evo popisa stvari koje privlače žene:

Ožiljci nose tajnovitostOžiljci

Ako sumnjate da ožiljak može biti vaš tajni adut, sjetite se Seala. Njegovi ožiljci po licu učinili su ga slavnijim i zanimljivijim, nego ijedna pjesma koju je otpjevao. Ožiljci ostavljaju dojam da se radi o pomalo grubom, tajanstvenom i muževnom tipu, a to je uvijek seksi.

I istraživanja potvrđuju privlačnost ožiljaka. Žene smatraju da su muškarci s ožiljcima zdravi i hrabri. Ne samo da su se upustili u okršaj s protivnikom, već su i bili dovoljno jaki da to “prežive”. Naravno, ovi dojmovi ovise o veličini i prirodi ozljede, pa nije nužno iznositi detalje kako je ožiljak zapravo posljedica pijanog pada u susjedovom vrtu.

Kućne biljke

Žene po kućnim biljkama zaključuju kako se muškarci brinu za ostale stvari. Stoga su zdrave, zelene biljke, po mogućnosti u punom cvatu, baš ono što vam treba kako biste impresionirali suprotni spol. Ženski mozak kaže da samo strpljiv muškarac, pun pažnje može uzgojiti biljku (ne govorimo o kaktusu), a ove se karakteristike onda prenose i na odnos prema drugim ljudima.

Britansko istraživanje ispitivalo je 1500 žena koje to točno muške karakteristike smatraju naprivlačnijima. Briga za okoliš bio je najčešći odgovor. Stručnjaci tvrde i da 30 minuta tjedno provedenih u vrtu ili s biljkama poboljšavaju zdravlje i seks. Ne vjerujete? Provjerite!

Sijeda kosa

S obzirom da današnje društvo neprestano odašilje poruke kako je najbolje biti vječno mlađahan i utegnut, mnogi muškarci okreću se bojenju kose. No, sijeda kosa u posljednje se vrijeme ne smatra više znakom starosti, već šarma. Naravno, ukoliko je glava koja ju nosi – muška. Dobar primjer u tom smislu su George Clooney, koji, iako ocvao i dalje slovi za najvećeg šarmera u Hollywoodu, a i Tom Jones i dalje ima široku bazu obožavateljica svih dobi.  Ako vam treba dodatno uvjeravanje da je sijedo novo crno – nedavno istraživanje potvrdilo je da čak 72 posto žena smatra sijedu kosu jako privlačnom.

Sjedokosi muškarci najbolji su šarmeri

Naočale

Tko bi rekao da su naočale i štreberski izgled seksi? Jedno švedsko istraživanje pokazalo je da žene više privlače muškarci koji nose naočale, nego oni koji ih ne nose. Ovaj modni dodatak šalje poruku da se radi o inteligentnom čovjeku, a pamet često sa sobom vuče i duhovitost. Koliko god žene cijenile lijepog muškarca, još više cijene onoga s kojim mogu popričati.

Inteligencija se veže i uz biološke predispozicije. Istraživanja su pokazala da pametniji muškarci imaju i kvalitetniju spermu. I eto razloga da kontaktne leće, zamijenite super modernim naočalama.

 D. Šorgić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo