Zdravlje

Zdravlje

Synlab uz Terry Fox Run

Na Malom jarunskom jezeru, 21. rujna održava se humanitarna utrka Terry Fox Run u čast mladiću Terryju Foxu koji je izgubio nogu oboljevši od raka. Sva prikupljena sredstva namjenjena su istraživanjima raka u Hrvatskoj te za pomoć oboljelima. Poliklinika Synlab ove se godine pridružila tom humanitarnom događaju.

“Nisam sanjar i ne tvrdim da će ovo inicirati bilo kakve definitivne odgovore o liječenju raka, ali ja vjerujem u čuda. Moram vjerovati”, Terry Fox.

I ove godine se održava humanitarna utrka Terry Fox Run u Zagrebu u čast mladiću Terryju Foxu kojemu je bolest oduzela život u 22. godini. Ove godine se humanitarnoj utrci pridružuje i poliklinika Synlab, kako bi sredstvima i znanjem pomogla ovoj velikoj humanitarnoj akciji.

Poliklinika Synlab Hrvatska bit će prisutna na utrci Terry Fox Run sa svojim stručnim timom, koji će vam stajati na raspolaganju za sva pitanja i savjete.

Znate li tko je bio Terry Fox?

“Nisam sanjar i ne tvrdim da će ovo inicirati bilo kakve definitivne
odgovore o liječenju raka, ali ja vjerujem u čuda. Moram vjerovati.”

Riječi su to Terryja Foxa, humanitarca, sportaša i borca protiv raka –
mladića koji je promijenio način na koji razmišljamo o uključivanju u
humanitarne akcije za podizanje svijesti o liječenju raka. Naime, na
zagrebačkom se jezeru Jarunu tradicionalno već 15. godinu za redom
održava utrka u kojoj je važno na bilo koji način sudjelovati. Sva prikupljena sredstva namjenjena su istraživanjima raka u Hrvatskoj te za pomoć oboljelima od ove zloćudne bolesti.

Terry Fox je oboljevši od raka izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao “Maraton nade”. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno. Nažalost, trku nije uspio završit, jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Poliklinika Synlab sudjeluje u humanitarnoj utrci

Poliklinika Synlab Hrvatska prvi je privatni vrhunski medicinsko-biokemijski i mikrobiološki laboratorij u Hrvatskoj, osnovan 1995. godine. Ovaj centar vrhunske medicinsko-biokemijske dijagnostike u Hrvatskoj pruža više od 4000 različitih laboratorijskih pretraga iz područja biokemije, hematologije, koagulacije, imunokemije i mikrobiologije.

Synlab

Sve laboratorijske pretrage u biokemijskom laboratoriju rade se preporučenim metodama i na vrhunskim mjernim instrumentima. Sustavno se unapređuje rad laboratorija, uvode nove tehnologije i pretrage, a svi su zaposlenici članovi odgovarajućih zdravstvenih komora, sustavno se educiraju prisustvujući stručnim skupovima i predavanjima te prate najnoviju stručnu literaturu.

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo