Zdravlje

Zdravlje

TENA Flex Maxi pelena s pojasom – rješenje za inkontinenciju

Prozračni materijal TENA Flex Maxi pelene je tkanina koja pušta vlagu van iz pelene u obliku pare, ali zadržava tekućinu, odnosno urin unutar jezgre u kojoj superapsorbirajuće granule urin pretvaraju u gel. Na taj način koža je bolje zaštićena i kožne iritacije su značajno smanjene.

Donosimo vam iskustvo kćeri majke s problemom inkontinencije.

“Već skoro godinu dana brinem o svojoj mami. Ona ima 79 godina, a zbog moždanog udara sada se slabije kreće i hoda uz pomoć hodalice. Trudim se, koliko mogu, olakšati joj. Mama ima poteškoća s kontroliranjem mokrenja, a njezina koža vrlo je osjetljiva i teško podnosi plastičan materijal pelene koju smo na početku koristili. O njezi inkontinentnih osoba nisam ništa znala. Kada sam preuzela ulogu njegovateljice, počela sam istraživati. Zanimalo me sve što mogu učiniti kako bi mami olakšala tegobe oslabjelog mjehura. Najviše me zabrinjavala njezina koža koja se ispod plastičnog materijala pelene uparavala i preznojavala, što je uzrokovalo osipe. Koža joj je bila crvena i nadražena, pa smo morali koristiti skupe preparate za njegu kože.

Prije nešto više od mjesec dana otišla sam u ljekarnu u kojoj obično uzimamo proizvode za mamu i razgovarala sam s ljekarnicom o maminim problemima s kožom. Htjela sam saznati postoji li na tržištu nešto s čime bih mogli ublažiti kožne iritacije. Ljekarnica Tea je bila vrlo ljubazna. Očekivala sam kako će mi preporučiti neke lijekove ili skupe kremice, ali na moje iznenađenje, otvorila je paket nekih pelena neobičnog oblika.

‘Ovo je TENA Flex Maxi pelena s pojasom koja će vašoj mami pomoći smanjiti kožne iritacije’, rekla je Tea i pružila mi pelenu u ruke. Odmah na dodir sam osjetila razliku.

Ova pelena nije plastična i djelovala je vrlo ugodno na dodir, ali nekako mi se činila malom. ‘Ali, moja mama gubi velike količine urina, kako ova malena pelena koja nema plastiku može biti dovoljna zaštita?’, upitala sam oprezno. ‘Sve vam ovisi o kvaliteti sastava pelene. Pogrešno je mišljenje da pelena mora biti velika i plastična kako bi bolje štitila. Superapsorbirajuće granule koje se nalaze u ovoj inovativnoj peleni skupljaju urin u jezgri i pretvaraju ga u gel, a to znači da ga ne vraćaju na površinu i da će koža vaše mame imati puno manji doticaj s urinom’, odgovorila je ljekarnica Tea i nastavila: ‘Osim toga, vidite da TENA Flex Maxi ima ovaj rastezljivi pojas za pričvršćivanje koji će pokriti manju površinu kože na bedrima vaše mame i materijal je 100 posto prozračan. Koža će joj prirodnije disati. Probajte s tim, vjerujem da ćete biti zadovoljni’.

Odlučila sam poslušati savjet ljekarnice i donijela sam mami da proba ovu prozračnu pelenu s pojasom. Prošlo je više od mjesec dana i mogu reći da se stanje mamine kože vidno poboljšalo. Iritacije kože znatno su se smanjile, a moja mama se osjeća mnogo udobnije s TENA Flex Maxi pelenom i zaista bih ju preporučila svima koji se nalaze u istoj situaciji kao i ja, jer osim što se stanje mamine kože poboljšalo, vidim da joj je sada puno lakše”, s nama je podijelila kći majke s problemom inkontinencije.

Tena Maxy Flex

Potražite TENA Flex Maxi u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama ili naručite besplatni uzorak za vašeg bližnjeg ovdje.

TENA Flex je sto posto prozračan, a prema istraživanju* kojeg su u Njemačkoj proveli prof. Ingo Füsgen i dr. Thomas Dirschka, u promatranom razdoblju od 18 dana kod 89 posto ispitanih korisnika TENA Flex pelene stanje kože se poboljšalo, a u 59 posto slučajeva problemi s kožom su nestali.

Kako funkcionira prozračni materijal?

Prozračna tkanina ima vodootporna svojstva koja djeluju poput plastike, ali dopušta koži da prirodno diše. Zamislite da stavite svoju ruku u plastičnu vrećicu. Nakon nekoliko sekundi će se zagrijati i počet će se stvarati vlaga.

Prozračni materijal TENA Flex Maxi pelene je tkanina koja pušta vlagu van iz pelene u obliku pare, ali zadržava tekućinu, odnosno urin unutar jezgre u kojoj superapsorbirajuće granule urin pretvaraju u gel. Na taj način koža je bolje zaštićena i kožne iritacije su značajno smanjene.

*”Skin & Incontinence Products”; Izvor: European Journal of Geriatrics, Vol. 5 (2003) No. 2, 53-104

Ordinacija.hr

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo