Zdravlje

Zdravlje

Tko su retroseksualci?

Uz metro, nano, homo, bi – i sve ostale seksualce, odnedavno se spominju i retroseksualci. Pitate se je li u pitanju neka šala? Ne, ne! Retroseksualci su osobe koje se okreću prošlim vezama i ponovno pale iskre starih ljubavi. Tako nekadašnji parneri ponovno postaju aktualni.

Imajući na umu popularnost novih društvenih mreža, pronaći staru ljubav danas je “mačji kašalj”. Naposljetku, puno se osoba iz znatiželje voli raspitati kako su njihovi bivši, s kim su završili i kako izgledaju.

Stari partneri i dalje su zanimljiviPsiholozi smatraju da je normalno povremeno se zapitati što se dogodilo s ljudima koji su nam jednom bili dragi. Normalno je i razmišljati što bi bilo da je bilo – kako bi nam život sada izgledao da smo ostali zajedno?

Stara vatra uvijek tinja!

Tinejdžerske ljubavi praćene su pojačanim emocijama i hormonima i često znamo, bez stvarnog razloga, idealizirati prve partnere. Ukoliko se kontakt među vama ponovno uspostavi, iskra se ponovno može (ali i ne mora) zapaliti. Ako ste u trenutku susreta sa starom ljubavi u stabilnoj vezi, pripazite. Stari osjećaji možda se čine snažnima, ali u većini slučajeva nisu realni. Ne upropaštavajte kvalitetnu vezu zbog iluzije.

Zašto onda ljudi traže davno izgubljene ljubavi? Osim znatiželje i sanjarenja, stručnjaci kažu da veliku ulogu ima i osjećaj sigurnosti i poznatoga koje donosi veza sa starom ljubavi.

 D. Šorgić

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo