Top 5 mobilnih aplikacija za zdravlje - Ordinacija.hr
Zdravlje

Zdravlje

Top 5 mobilnih aplikacija za zdravlje

Donosimo vam kratki pregled zanimljivih aplikacija kojima možete očuvati zdravlje i vitalnost.

Brzi ritam kojim danas živimo natjerao nas je da svoje zdravlje stavimo u drugi plan. Dok jurimo za poslom, vrlo je lako zaboraviti što naše tijelo treba kako bi bilo zdravo! Na svu sreću, naši pametni telefoni još se jednom mogu iskazati i spasiti nas. Donosimo vam kratki pregled zanimljivih aplikacija kojima možete očuvati zdravlje i vitalnost.

1. Alergo Alert

Grupa inovatora u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar predstavila je jedinstvenu aplikaciju Alergo Alert za praćenje koncentracije peludi raznih alergena u zraku. Aplikacija Alergo Alert omogućuje ažurno praćenje dnevnog stanja alergena prisutnih u zraku, a korisnicima je dostupna i prognoza za nadolazeće dane.

Osim vrijednosne ljestvice koncentracije alergena u zraku, korisnicima je dostupan i kratak opis biljaka, kao i podatak o periodu pojavljivanja peludi pojedinih biljaka u zraku. Trenutno su podaci dostupni isključivo za područje grada Zagreba, ali se planira i postepeno proširenje na druge gradove u Hrvatskoj i na taj način što većem broju alergičnih osoba omogućiti aktivno praćenje pojavnosti pojedinog peluda u zraku.

Alergo Alert je besplatno dostupan svim korisnicima pametnih telefona s iOS i Android operativnim sustavima. Aplikacija je jednostavna za korištenje te omogućuje visok stupanj personalizacije, u smislu ažurnog praćenja prisutnosti alergena u zraku i vođenja evidencije o vlastitim alergijskim tegobama.

Aplikaciju Alergo Alert moguće je preuzeti putem Google
Playa za uređaje s Android operativnim sustavom
i
App Storea za uređaje s iOS operativnim sustavom
.

2. Anti Mosquito

Trenutno se Osijek bori s trećim valom najezde komaraca ove godini,
zahvaljujući poplavama koje su pogodile Slavoniju. Od velike pomoći
ondašnjem stanovništvu može biti besplatna aplikacija Anti Mosquito. Ona
odašilje određenu visku soničnu frekvenciju koju ljudi ne mogu čuti,
ali koja zato smeta komarcima. Iritirajte vi njih!

Aplikacija je optimizirana za korištenje s Androidom.

3. A HIIT Interval Trainer

Svi fitnes entuzijasti trebali bi se opskrbiti ovom aplikacijom, ako je intervalni trening njihova vrsta tjelovježbe. A HIIT Interval Timer je odlična aplikacija za kružni (intervalni) trening s kojom možete jednostavno kreirati svoje treninge. Odlična je za Crossfit, visokointenzivni intervalni trening, street workout, tabatu, mjerenje rundi, trčanje itd. Optimizirana je samo za Android: A HIIT Interval Trainer.

4. Baby Growth

Mame se često pitaju kako njihovo novorođenče napreduje u usporedbi s drugom djecom. Je li dovoljno pojelo? Je li količina popijenog mlijeka ovaj tjedan manja nego prošli tjedan? Traje li zatvor već previše dugo? Odgovore na sva ova pitanja nudi besplatna aplikacija Baby Growth za praćenje rasta dojenčadi i male djece, a dostupna je na hrvatskom jeziku.

Možete upisati visinu, težinu, količinu dnevnih obroka i broj pražnjenja crijeva svog djeteta te popratiti njegovo napredovanje tijekom mjeseca na grafovima koje možete izvesti na osobnu e-adresu. Također možete naći upute kako pripremiti mliječnu formulu za dijete i moguća rješenja za tegobe dojenčadi u određenoj dobi (kolike, bljuckanje, alergije…). Naučite pravilno pripremiti mliječnu formulu, namjestite si podsjetnik, napišite bilješku… Sve korisne savjete i podatke svoje djece možete jednostavno imati na mobilnom telefonu!

Android: Baby Growth

iOS: Baby Growth

5. Garmin Fit

Svi smo svijesni koliko je teško motivirati se i početi s redovitim vježbanjem. Jedan od koraka koji mogu biti od velike pomoći je praćenje napretka. Umjesto da svoje vrijeme trčanja ili broj potrošenih kalorija zapisujete u bilježnicu, oslonite se na aplikaciju Garmin Fit: pratite koliko dugo ste trčali, koliko ste kilometara prošli, kojom ste brzinom trčali, koliko ste kalorija sagorjeli, a čak možete provjeriti karte kako biste se prisjetili kojim ste putem trčali. Aplikacija također nudi i soundtrack za uspješno trčanje.

Android: Garmin Fit

iOS: Garmin Fit

K. Pužar

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo