Zdravlje

Zdravlje

Trajno se riješite zamagljenog vida u Očnoj poliklinici dr. Vukas

Očna poliklinika dr. Vukas je preko 20 godina vodeća ustanova u dijagnostici i kirurgiji oka na širem području regije.

Zahvaljujući velikom trudu i upornosti specijalista i zdravstvenih djelatnika poliklinika uspješno otklanja probleme pacijenata kako prednjeg tako i stražnjeg segmenta oka.

Na čelu tima se nalazi dr. Zdeslav Vukas sa svojim bogatim znanjem i iskustvom, a oko sebe je okupio vrhunske stručnjake iz Hrvatske kao što su vitreoretinalni kirurg prof.dr. Damir Bosnar i subspecijalistica glaukomatolog prim.dr. Sonja Jandroković. Osim domaćih stručnjaka, poliklinika surađuje i sa stručnjacima iz inozemstva. To su: subspecijalist za prednji segment dr. Peter Preskar iz Slovenije te vitreoretinalni kirurg prof.dr. Stefano Zenoni iz Italije.

Pacijentima je dostupna najmodernija tehnologija koju upotrebljavaju i svjetski stručnjaci tako da im je omogućen jednako kvalitetan tretman u Zagrebu, kao i bilo gdje u svijetu.

Status koji Očna poliklinika dr. Vukas danas uvažava prvenstveno ima zahvaljujući znanju i posvećenosti specijalista te zdravstvenih djelatnika koji su osposobljeni za sve vrste problematike bilo da se radi o dijagnostici ili kirurgiji. Ukoliko imate bilo kakav problem s vašim vidom, stručnjaci Očne poliklinike saslušati će Vas i detaljno obraditi.

OPERACIJA SIVE MRENE

Ultrazvučna operacija sive mrene s ugradnjom intraokularne leće je najčešće izvođen operativni zahvat na očima u svijetu. S velikim ponosom možemo reći kako je Očna poliklinika dr. Vukas prva u Hrvatskoj prije više od 20 godina započela s primjenjivanjem najmodernijih pristupa toj vrsti zahvata. Danas se taj zahvat izvodi u lokalnoj anesteziji i traje svega 10-15 minuta, a komplikacije su svedene na minimum. Kako je zahvat minimalno zahtjevan za pacijente, oni se odmah nakon zahvata otpuštaju doma s detaljnim uputama o pravilima ponašanja u idućih tjedan dana.

Napretkom tehnologije nije samo napredovalo tehničko izvođenje zahvata nego i vrste intraokularnih leća koje se ugrađuju prilikom zahvata.

Osim što ovim zahvatom uspješno otklanjamo sivu mrenu isto tako u potpunosti korigiramo kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam te čak i dioptriju za čitanje. Upravo iz tog razloga se ova metoda sve češće primjenjuje kod pacijenata koji nisu dobri kandidati za lasersku korekciju vida ili nisu zadovoljni s nošenjem naočala za rad na blizu što će im biti potrebno ako imaju više od 45 godina. Prof. dr. Damir Bosnar i dr. Peter Preskar iza sebe imaju veliki broj zadovoljnih operiranih pacijenata kojima su itekako olakšali i poboljšali svakodnevni život.

Za detaljnije informacije slobodno se obratite na adresu Očne poliklinike dr Vukas u Zagrebu na tel: 01 3702 201 ili na www.ocna-poliklinika-dr-vukas.hr.

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo